Provturer på förmodat SM-område

Jag har vart ut på Runn både tisdag och onsdag efter jobbet den här veckan.

Alltså inga längre turer, men på områden som normalt brukar hålla bra med fisk, även om jag kanske inte satt helt rätt på fläckarna. Men trots bra områden så har det nappat förfärligt dåligt.

 

Filmen nedan är ifrån tisdagens sväng och där fiskar jag med en 47mm Wolframförtyngd Kajpirk och en 14:s krok.

Jag började med en 42mm Kaj och gick sedan upp i storlek när jag inte hittade fisken på grundare vatten än det djup jag sitter på i filmen.

Efter filmen gick jag ner till 16:s krokstorlek då jag tyckte jag tappade lite mycket fisk, men det blev inte så mycket bättre. Så fisken var nog inte riktigt i tagen.

Jag provade tafs på slutet och det var inte för ens då jag började få ett skapligt flyt i fisket och det nappade betydligt bättre.

 

Sedan kan det nämnas vattennivån i Runn är väldigt låg nu och jag har aldrig under de få gånger jag vart dit sett den så låg.

Det är dock roligt att se grunden som dyker upp lite här och var som man inte ser annars.

Det var tex ett stengrund som var ungefär halvmetern upp över övrig isnivå nu där det var fullt med hål sedan falumästerskapet.

  

 

 

Igår(onsdag) var jag ut ungefär 1,5h och fick då bara 30-talet abborrar, varav 15st i första hålet.

Men det var på ett område jag aldrig fiskat förut, men vet att de fått bra med fisk som tex på de senaste årens Falumästerskap.

 

/Erik

Test av förmodat SM-område

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln