Säsongssummering pimpelsäsongen 2012/13

Finns det nån bättre känsla än när det nappar? - knappast! Finns det nån bättre känsla än när det nappar? - knappast!

Så är vi återigen i det skede då ännu en pimpelsäsong skall summeras. En säsong där jag personligen anser att vissa har höjt sig över mängden bland oss tävlingspimplare, och jag tänkte nämna några av dessa.

 

Först och främst så måste man rikta strålkastarna på Fredric Ankarbergs säsongsinsatser. Han vann tävlingar i stort sett vintern igenom och kryddade säsongen med det välförtjänta SM-guldet i Grums. En fantastisk säsong där det visat sig att väl genomförda taktiska upplägg kan generera guld och återkommande framgångar! En annan som var i stort sett ostoppbar under vintermånaderna var Jesper Dyberg. Fram till februari hade han nog fler vinster än jag hann med tävlingar under hela säsongen, och även här vågar jag säga att rutin och de taktiska uppläggen är en stor bakomliggande faktor till framgångarna. Få känner nämligen till och läser av ett fiskevatten så väl som Jesper. En tredje man som tillhör samma kategori heter Jörgen Storm. Årets SM tvåa och vinnare av såväl Venjanspirket som Skinnarnappet i år. Att Jörgen själv rankar denna säsong som en av hans bästa säger en hel del!

 

En annan fiskare som firade stora framgångar i vinter var Borlänges Jonas Gustavsson. Jonas som bland annat blev Mr. 100 % i pimpelsports egen cup efter segrar både på Woxnadalsmästerskapen, på Falumästerskapen och på Smedjebackensmästerskapen. Cupen som vi förövrigt planerar att vidareutveckla till nästa säsong (kom gärna med förslag kring hur...). Därefter så bör även Micke Rehnmans påsktrippel nämnas. Att vinna Vikinganappet, kvällstävlingen och annandag påskpimpeln i Jämtland under påsken är få förunnat. Att göra det under ett och samma år har många ansett som det omöjliga. Men "Baddarn" gjorde det!

 

I övrigt så finns en rad andra namn som gjort grymma prestationer i vinter. Smedjebackens Krister Bergman vann SM guld både ind. och i lag, och vann dessutom Borlängemästerskapen senare under vintern. Svegs Maud Eriksson gjorde en liknande säsongsresa med en formtopp under SM helgen då hon också vann dubbelt upp. Thomas "rosa mössan" Larsson lyfte rekordtungt på Björköfjäden, fick SM medalj både ind. och i lag i Grums och vann den sista tävlingen i Lofsdalspimpeln efter en sanslös fläskmörtsavslutning. Slutligen pangade Lotta Engvall till med nordiskt guld totalt i Finland och nyheten om den oslagbara svenskan ekar tydligen ännu högt i vårt östra grannland. Med all rätt!

 

För egen del då? Jo det blev förvisso inte så många tävlingar som normalt för mig i år, omkring 15 stycken, men utdelningen på dem jag var med på var ändå helt okej med pris på ett tiotal. Att kvala in till SM på Runn nästa år både ind. och i lag var mitt stora säsongsmål, och det lyckades jag med trots att jag före tävlingen bävade för Revsundssjöns nyckfulla fiskar. Jag hann dessutom att bli klubbmästare för Svegs sfk för första gången vilket kändes lite extra roligt. Det som jag däremot saknade på säsongen var givetvis en riktig fullträff i någon av de stora tävlingarna som jag deltog på (Falu- och Borlängemästerskapen, Vikinganappet & OS på Storhamra), men det är lättare sagt än gjort att pricka 100% rätt på rätt dag. Nu fick jag nöja mig med en 4:e plats på Hamrasjön  som bästa resultat bland dessa. Till nästa år hoppas jag dock få vara med och tampas om segern på någon av dessa tävlingar och även på sjöar som Venjan och Kappsjön om det går att få ihop med familjen och hemmet. Då jäklar!

 

Om vi däremot backar tillbaka bandet några månader så skall det sägas att Eriks och min säsong började mycket tidigare än normalt den här gången. Sommaren och hösten ägnades nämligen i omgångar åt att arbeta fram den nya webbplatsen pimpelsport.se som hade premiär i november. Vi hoppas att ni fram till nu har haft både nytta och nöje av den, och vår ambition är att vidareutveckla konceptet ytterligare till nästa säsong. Vår ambition är även att hålla den levande under sommaren, så håll koll på den! I sammanhanget vill vi dock efter denna vintersäsong tacka alla våra korrespondenter som gjort sidan levande och intressant att följa. Ni är guld värda och vi hoppas att ni vill fortsätta leverera läsvärda inlägg även framöver. Vi vill även tacka våra sponsorer som ställt upp med finansieringen av hemsidan såväl som finfina priser till pimpelsport cup. Ett STORT INNERLIGT TACK till er!

 

Föresten, när vi ändå diskuterar pimpelsport.se. Lite sifferstatisik är väll aldrig fel. Erik och jag har ju skrivit på hemsidor och bloggar förut men aldrig har intresset varit så här stort. Vi hoppas att det är ett tecken på att ni haft glädje av pimpelsport.se och att intresset för pimpelsporten överlag är på uppåtgående. Från uppstarten i november fram till nu har sidan följande statistik att förmedla:

 

Sidvisningar: 206 676

Antal besök: 98 580

Antal unika besökare: 17 695

Max antal sidvisningar på en dag: 4 350

Max antal besök på en dag: 1 622

Max antal unika besökare på en dag: 786

Tilläggas bör att vi inte haft under 200 unika besökare per dag under perioden 24:e december - 26:e april, alltså hela säsongen igenom. Otroligt!

 

Så ett avslutande tips till er som vill utvecklas, gammal som ung. FRÅGA, var nyfikna och får ni inte svar så fråga igen. Får ni ändå inte svar, skicka en fråga till oss på pimpelsport så ska vi förmedla era funderingar till några av Sveriges mest erfaren och framgångsrika utövare vad gäller pimpelfiske. Det är genom öppenhet som vi utvecklas.

 

Simma lugnt till isarna lägger sig!

/Martin Södergårds

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln