Ett sätt att rekrytera nya medlemmar!

Daniel, Martin & Loe ur Svegs SFK:s styrelse. Foto:www.sveg.se Daniel, Martin & Loe ur Svegs SFK:s styrelse. Foto:www.sveg.se

Intresset för att vidareutveckla pimpelsporten är stort. Det visar inte minst kommentatorskolumnen under Eriks senaste krönika om rekryteringsmetoder inom pimpelsporten. Jätteroligt tycker jag, för visst måste vi redan frälsta ta vårt ansvar!

Ett exempel på hur man kan gå tillväga när det gäller rekrytering finns att hämta i Sveg. Häromveckan arrangerade Härjedalens kommun en föreningskväll där allmänheten var inbjudna. Svegs Sfk hade anmält intresse och var på plats för att visa upp krokar, spön, mormyskor och annat material (vilket många tycker är intressant att titta på och diskutera). Dessutom hade vi lagt ut en lista där fiskeintresserade fick skriva ner namn och telefonnummer om de var intresserade av att följa med på någon fisketur när isarna lagt sig. Vårt enkla erbjudande innebar följande:

Skriv ner namn och telefonnummer.
Vi skickar ut ett sms när det blir aktuellt för oss att åka ut på något intressant fiske.
Då samlas de som vill och kan vid OKQ8 i Sveg för vidare samåkning.
Inga egna fiskegrejer behövs, det står klubben för.
Och det finns givetvis möjlighet att få personlig coachning kring fisket!


Denna modell innebar att ett antal nya personer visade intresse av att följa med klubben ut och fiska. Ett första steg mot nya klubbmedlemmar och tävlingsfiskare måntro?

/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln