Intressant början på året

Till att börja med skall jag(Erik) kort sammanfatta slutet på 2013 som jag tyckte kändes mer upphaussat än på väldigt länge. Möjligen för att allt koncentrerades till just den region där jag håller till i vanliga fall.
Tar vi HDH-Cupen som ett exempel så slog denna alla tiders rekord med ett enormt deltagande på alla 3 tävlingar och vi hoppas att det fortsätter i den stilen de kommande åren så kanske även statusen på att ta hem HDH-Cupen får sin rätta proportion. För gudarna skall veta att det är en rejäl skalp då det är många SM-medaljer som ställs på startlinjen varje år. Det talades även om att vandringspriser skall upprättas till nästa år.

Ser jag till min egen del, så var december en helt klart godkänd månad med 4 prisplatser av 4 möjliga med Vassjön som toppen, både placerings- och fiskemässigt.
Premiären på Stora Tandsjön vill jag gärna glömm och även så 2014:s första tävling på Fågelsjön där jag skenade iväg långt ner på sjön och för första gången räknade antalet borrade hål på en tävling. Vilket var lite deprimerande, då jag kunde konstatera att jag hade 39 bomhål mellan fisk 1 och 2.
Det totala antalet borrade hål på tävlingen blev till slut 90(56 efter halva tävlingen).
Lägg därtill några km gång/jogg (6-7km ToR) och vi kan konstatera att det är ganska fysiskt krävande att vara pimpelfiskare ibland.

Eller så är det bara ett konstaterande på att vissa är dummare än andra.
För under tiden satt Jocke Lennartsson och lyfte den ena fina abborren efter den andra och tog en helt sanslöst överlägsen seger där han dubblade 2:ans vikt.

Några som också måste omnämnas är Tomas Leijon med följe som har vart på nästan varje tävling här uppe. Helt otroligt då de har i runda slängar 100 mil ToR till tävlingarna. Men de är ändå lite hälsosamma då de endast åker de helger då det är 2 tävlingar  här uppe.

Slutligen måste den kommande trippelhelgen nämnas med måndagens tävling på Storhamrasjön som den största nyårsbomben av dem alla.
En tävling som kommer att bli väldigt intressant, där de största funderingar för egen del är hur pass bra sjön är vintertid om man jämför med de sena vårtävlingar som den normalt håller.
Är det samma ställen som gäller?
Hur mycket högre är vattenståndet nu, jämfört med i mars/april?
Dagens nivå är 310,758 meter över havet, vilket är väldigt när maxnivån 311,2 m.
Miniminivån är 308,7 m. Så m a o så är det mycket mer vatten än vad vi är vana vid.
Hur påverkar det här fisket?
Det är frågor som besvaras på måndag, det är en riktigt trevlig avslutning på årets julledighet som Sveg och Ovansiljan bjuder på.

Hoppas ni alla har möjlighet att komma!
Själv vilar jag nog en av dagarna då det redan har blivit 7 fiskedagar sedan den 21:a december och isen lär ju ligga länge till! Åtminstone för oss här "uppe".

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln