Lite sista-minuten tips och info inför helgens bataljer!

Jag kontaktade tre erfarna fiskare på de vatten som det arrangeras tävlingar på i helgen, så att ni som inte fiskat på dessa sjöar får ett litet hum om vad som gäller.

Hans Erlingsson,Svegs SFK, om Målingen:

Allmänt om sjön?
- Det finns flera stenskär och ett antal riskasar i tävlingsområdet (ett 30-tal). Det är nog cirka 40 cm från att sjön är full så dom har tappat den lite, det borde göra fisket bättre. Lite lur för stenar istället då när många ligger precis under ytan nu. Extraskär kan alltså vara bra att ha med sig!

Vad ska man fiska med?
- Man brukar kunna fiska med det mesta men lite mindre grejer är nog att föredra så här års. Blåglitterkrok eller Rosenbergar är bra alternativ!

Vinnarvikt?
- Vi kan väl säga att vinnarvikten hamnar på mellan 3-5 kg och fisket kan vara väldigt varierande. Fint snitt på fisken. För några år sedan hade jag exempelvis 10 kg på 16 fiskar i området!

Daniel Eriksson, Svegs SFK, om Siksjön:

Allmänt om sjön?
En relativt stor sjö med många grund, djupkanter, öar och sund.  Länge sedan vi hade tävling här så här pass tidigt och det blir roligt att se hur fisket är den här gången. Har ju nappat bra på sjöarna runtomkring ett tag nu (läs t ex om tävlingen på Fågelsjön senast) så vi hoppas det håller i sig. De senaste två åren på sista isen har man vunnit på sjöns mellersta och nordliga delar men sedan tidigare vet vi också att den södra kan ge vinnarvikter om man hamnar rätt.

Vad ska man fiska med?
Man har vunnit på både trekrok, tafs och mormyska på sjön sedan tidigare så alla tre metoder går säkert hem även nu, speciellt eftersom vi kommer att räkna både abborre och mört.

Vinnarvikt?
Sjön bör betraktas som relativt hårdfiskad, och normalt sett blir det det alltså inget ösfiske. Vinnaren har mellan 4-6 kg. Snittvikten på abborren ligger normalt på 80-120 gram.

Jörgen Storm, Ovansiljans SFK, om Storhamrasjön:

Allmänt om sjön?
Stor sjö med många alternativ. Har aldrig fiskat där den här tiden på året men vet att ett gäng från småland var där förra helgen och körde kula. Vinnaren hade över 7 kg, dock gick fisken tydligen på lite djupare vatten (3-5 meter) då vilket är mer än vi är vana vid.

Vad ska man fiska med?
Helt säker på att det är aktivt trekroksfiske som är melodin och att vi som fiskar där på våren kan bjudas på rejäla överraskningar. Kan mycket väl vara andra ställen som gäller nu!

Vinnarvikt?
Just nu ligger det 10 cm snö på isen. Gör en försiktig gissning på 5-7 kg.


Hoppas ni blev en smula klokare i alla fall!
/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln