Nyberg slog till på Storhamrasjön

Dagens totalsegrare P-A Nyberg med en klassisk termosbild! Dagens totalsegrare P-A Nyberg med en klassisk termosbild!

164 personer hade letat sig till Storhamrasjön idag. Förhållande på sjön var perfekta och det fanns möjligheter att ge sig iväg riktigt långt.

Jag(Erik) valde att ta mig längst upp i Hemsjön och de första 2 timmarna fiskade jag där det normalt inte är något vatten.  Vilket kanske inte var säsongens bästa drag. Men det är inte alltid man vet det! Så efter 2 timmar och endast 1 kg i baljan så letade jag mig några hundra meter hemåt.

Där träffade jag på P-A Nyberg som då uppskattade att han hade runt 6kg.
Så jag kunde inte annat än slå mig ner en bit ifrån och då började även jag få fisk. Fisk med bra snitt var det och nu började bli lite vikt.
Sista två timmarna hade jag riktigt bra fiske och jag vägde in 5375gr. Nyberg hade 8,6kg, vilket räckte till en totalseger och seger i herrveteran. En riktigt fin skalp med tanke på antalet deltagare.

Mina 5,3kg räckte till en 6:e plats i herrklassen. Herrklassen som vanns utav "Laxen" på 7,5kg.
Damklassen vann Carina Widerberg på dryga 4kg.
Juniorklassen vanns på imponerande 5kg, namn noterades ej från min del.

Fisket för dagen i det stora hela var mycket jämnare än det har vart tidigare dagar den här helgen och jag tror de flesta tyckte att det var roligare idag när det ändå nappade lite bättre.

Lite intressanta saker kring utrustning och krokfärger. Vissa gånger diskuteras det mycket om vilken krok man fiskar med. Idag hade Nyberg en mörk krok,
jag hade en gul/orange och det märktes ingen skillnad denna dag. Var fisken där så tog den helt utan bete också. Men det gäller ju att vara på rätt ställe helt enkelt!

Sen är det roligt att se vilken uppslutning det har vart kring dessa tre tävlingar. 87st på målningen, 122st igår på Siksjön och hela 164st idag på Storhamrasjön. Vilket får ses som väldigt imponerande med tanke på att vi bara är inne i januari.

Resultat ifrån alla tre tävlingar kommer ut de kommande dagarna.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln