Svärdsjön i morgon


Förra helgen så ställdes dalarnas första deltävling i DM-serien in, men nu känns det som att pimpelsäsongen börjar vakna till på riktigt.
I morgon lördag är det dags för tävling på Svärdsjön i Linghed. En sjö som jag inte tävlat på sedan runt 2004-2005 någon gång. En tävling som hölls i mars om jag inte minns helt fel.

Med tanke på att det inte är någon annan tävling i Dalarna i morgon, så lär konkurrensen bli stenhård. Vilket bara är roligt!
För dem som har följt Facebook-diskussionerna de senaste månaderna så vet vi att Linghed även skall räkna mört på sina tävlingar iår.
Vilket jag inte tycker är någon stor sak, det är lika för alla och skulle man springa på mörten så är ju det bra. Men i det stora hela så tror jag ändå att stordelen av tävlingar kommer vinnas på abborre. Fördelen med en regeländring är att fler kanske känner att de har segerchans.
Om denna regeländring skall göras på SM och DM är jag lite kluven till(jag skulle nog säga nej i dagsläget), men samtidigt så är man väl bara van att gå i samma cirklar som man alltid gått i. Om 10 år kommer ingen reflektera över detta om nu en regeländring skulle genomföras. Det kanske rentav skulle ses som helt befängt om man skulle gå tillbaka till att bara räkna abborre.
I enskilda fall skall det dock tillämpas tycker jag, som vi vet så räknas ju mört på flertalet av de mest besökta tävlingarna.

Hur som helst så ska det bli riktigt roligt med pimpeltävling i morgon och nu känns det som att det är igång på riktigt!

Angående isläget inför SM så är åtminstone jag optimistisk till ett genomförande.
Blidvädret är på ingående de närmaste veckorna och isarna kommer bli väldigt fina den sista månaden fram till SM.
Även fisket kommer komma igång och årets SM kommer med säkerhet bli ett riktigt lyckat arrangemang.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • allesio jesse » Ny Go fish it :  ”Vill du få ditt ex tillbaka till dig? Jag gjorde det med Dr Isikolo och mitt ex ..”

  • ALEXIA BARRY » Ny Go fish it :  ”Hej allihop, jag är väldigt glad över att få klippa detta mitt fantastiska vittn..”

  • Bernada Gaspar » Ny Go fish it :  ”Jag heter Bernada Gaspar. Av respekt för dig och dina besvärjelser måste jag gör..”

  • Alenka Egon » Ny Go fish it :  ”Det här är webbplatsen jag läste om DR ISIKOLO och kontaktade honom för att hjäl..”

  • Lora Milan » Ny Go fish it :  ”Jag lovar att dela detta vittnesbörd över hela världen när min pojkvän återvände..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln