Blandade upplevelser på Hjälmaren

Hjälmaren blev som förväntat lite slumpartat och väldigt ojämnt. Några hade riktigt roligt fiske på fin abborre men även många fladderpåsar fanns vid invägningen. Dagens högsta vikt hade Jan-Erik Persson på dryga 12kg. Bästa yngre veteran blev Christer "Krok-krille" Cederborg (5.5kg). Herrsenior vann dubble svenske mästaren Olle Eriksson med 10,7kg. Dagens prestation ger jag till damjunioren Alexandra Höök-Hansson med 7,2kg vilket hade räckt bra i alla andra klasser. Ingen startvända eller flythål utan en skaplig 4km promenad i drivsnön för att sedan lugnt och fint utklassa pappa som fiskade på samma fläck.

Det kräver lite att arrangera på Hjälmaren så ett stort tack till Greger och Georg som avstod tävlingen efter att ha ruskat 2mil under fredagen för att vi skulle få ett säkert område. Fisket verkar vara på g på Hjälmaren då rapporterna skvallrade om fina fångster bland "privatarna" utanför tävlingsområdet.

Mitt eget fiske blev lite snett då jag inte studerat området ordentligt så min tänkta startplats var inte med. Gick nästan 6km mot Valen och fiskade mig sedan bort mot Foren men hittade aldrig något system i fisket. Fick i alla fall några hål med 10 talet  finare abborrar så slutade på 67st och 5,1kg och blev 9:a.

Nästa vecka arrangerar Degerfors Lag-DM på Varnumsviken i Kristinehamn.
/Jesper

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln