Säsongens första seger och riktigt höga vikter på Mållången

Några av klassegrarna, Fr v Poppo Olsson(ÄHV), Per-Åke Södergårds(HV) och Erik Södergårds(HS) Några av klassegrarna, Fr v Poppo Olsson(ÄHV), Per-Åke Södergårds(HV) och Erik Södergårds(HS)

Idag visade prognosen grader strax över noll och regn. Vilket inte var roligt alls på förhand, men när det vankas Mållången stoppar inte regnet.

När jag(Erik) fick höra i början på veckan att starten skulle gå vid Räfsabo så hade jag taktiken klar på en gång och har sedan dess längtat tills dagen tävling.
Så jag gjorde inte som de övriga 90% och gick till vänster.
Nej jag tog höger och gick 3km bort till där starten kommer vara på tävlingen den 2:a mars.

Vi var 7st som började på det stora området och  till en början var det ingen fisk som drogs upp och det kändes lite jobbigt då när det var de "bästa" fläckarna som avverkades.

Men jag såg efter en kvart att Per-Åke Södergårds lyckades lura upp några små och jag flyttade mig då en bit innanför honom mot ån som rinner in där.
Efter 6-7 hål så fick jag min första fisk och det blev några fler i just det hålet. Uppskattningsvis så blev det 100st i just det hålet. Snittet var dock lite lågt.

Under tiden hade Martin som var i Runda viken ringt och berättat att de inte nappade så bra där och meddelat att han skulle komma till oss, 4 km bort.
Jonas Elfstrand hade placerat sig 50 meter ifrån mig och börjat fått riktigt bra.

Efter två timmars tävling så satt vi 4st och vevade för fulla muggar. Då var det blandad fisk och jag fick som bäst på 5-6 meter då snittet var riktigt bra där.
Men med dryga timmen kvar avtog fisket och Martin och Jonas sökte sig vidare medan jag och Per-Åke satt kvar med småfisken. Vilket visade sig vara rätt för vår del då vi vägde in dagens två högsta vikter.
Även Jonas och Martin hade bra vikter och hamnade båda på prisplats i herrklassen.
Martin plockade näst sista pris på dryga 7kg vilket är riktigt bra för Mållången.
Jonas tror jag blev tvåa i herrklassen på runt 8,5kg.

Jag hade 10070 gr (fördelat på 400-500 fiskar) och det räckte till totalseger. Min första för året och min första någonsin på en av mina absoluta favoritsjöar Mållången.

Per-Åke vann herrveteran med sina 9kg.
Poppo Olsson vann Äldre herrveteran på 6,1kg
Marie Björklin vann damklassen på dryga 5kg
Anders Engberg vann juniorklassen på 3kg.

Riktigt roligt var att Mållången levererade mycket fisk idag, även om jag hörde att många hade fått dåligt också.
Jag tycker ändå det lovar gott inför Woxnadalsnappet den 2:a mars, vilket jag tror kommer bli ännu en riktigt rolig tävling på Mållången.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln