Laxen slog till med en knapp seger på Nässjön

Dagens segrare Anders "Laxen" Axelsson Dagens segrare Anders "Laxen" Axelsson

Idag var det Dalarnas andra deltävling i DM-serien. En tävling som gick på Nässjön, Älvdalen.

En tävling som jag inte alls var sugen att åka på, men det lär jag få äta upp. För jag är glad att jag bestämde mig för att åka såhär i efterhand.

Men vi tar det ifrån start, jag började uppe till höger vid båthusen.
Det var många fiskare som gick uppåt och det var väldigt många duktiga fiskare med där uppe.
Lite väl många kändes det som.

När starten gick så började vi genast få småfisk jag, Jan Björkman, Laxen och Jan Funestig.

Laxen och Funestig var dem som fick bäst på den fläcken alldeles i början. Vi fiskade oss sedan uppåt mot bäcken i överänden och det nappade fläckvis väldigt bra och det var länge sedan det var en sån markant fördel att ligga först i "klungan".

Efter en halvtimme och fram til 2 timmars fisketid hade jag min absolut bästa period för dagen och hade då 4-4,5 kg och låg riktigt bra till. Sedan började min långa bomperiod och när Laxen, Jesper Dyberg och Tobbe Toresson fortsatte att få bra med fisk i gammelhål på tafs så försvann min chans till seger. Sen att jag lyckades få lite sista halvtimmen på grunt med tafs räddade åtminstone en skaplig placering.

Jag vägde in 5,5 kg och slutade 6:a i herrklassen (placeringssiffra 5 i dm-serien).

Vann gjorde Laxen på 7kg strax före Dyberg, 6,8kg och Storm 6,7kg.

Bäste herrveteran blev PO Liss på 4kg strax före Jan Björkman 3,9kg och Jörgen Andersson 3,6kg.

Äldre herrveteran vanns utav Jan-Erik Persson 6,1 kg före Bosse Norrström 4,2kg.

Äldre damveteran vann Ingrid Jernberg på dryga 2kg.
Damsenior vann Susanne Ivansson på 2,4kg

Dessvärre noterade  jag inte vem som vann juniorklassen och yngre damveteran.
Så detta får ni gärna fylla på med i kommentarsfältet.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln