DM Dalarna på Kättbosjön

Likt ifjol så var det Kättbosjön som stod som arena för Dalarnas DM. Den här gången var det dock inte planerat. Men Ovansiljan ställde upp på kort varsel och bjöd på ett kanonarrangemang.

Som sagt, vi hade ju fjolårets "facit" att utgå ifrån. Då var den västra sjön (Kättbosjön består av 3 st sammanhängande sjöar) den överlägset bästa resultatmässigt och det visade sig iår då många gick dit.

Jag förstod på förhand att det skulle bli så och chansade genom att stick längst ner i den östra sjön 4-4,5 km bort.
När väl tävlingen satte igång kunde jag räkna in 6-7 fiskare som jag såg.
Men de första två timmarna var otroligt dåliga för min del och jag tror inte jag hade 1kg då. Jörgen Storm och Henrik Persson började i närheten av mig, men även de fick dåligt i början.

Men efter 2 timmar hittade jag på fisk på lite grundare och kanterna. Så jag hade riktigt roligt fiske där ett tag. Jag såg att även Jörgen fick bra med fisk under den perioden.

Då trodde jag att jag ändå skulle kunna vara skapligt med då jag uppskattade min vikt till 4-4,5 kg när jag gick in och Jörgen trodde att han hade runt 5 kg.
De hade ju trots allt bara vunnit på 4,7kg ifjol.

Men när Ulf Hedlund och Jan Rönnbäck kom ikapp oss på vägen in så förstod vi att det hade nappat bra hela tävlingen och allt hopp om en bra placering försvann.

Jag vägde in 4,8kg, vilket inte räckte någonstans idag då Kättbosjön verkligen levererade och bevisade vilken bra tävlingssjö den är.
Den håller helt klart måttet för att vara en SM-sjö.
En sak som var roligt att höra var att det kom folk ifrån alla hörn med relativt mycket fisk.
De högsta vikterna idag kom dock ifrån den östra sjön. Just därför att det var minst folk där. Den västra sjön är nog dock bäst, med tanke på hur många som kom därifrån med fisk trots att mer än hälften av deltagarna gick in i den.

Dagens tyngsta påse hade Bernt Berggren ifrån Borlänge med sina 9,9kg.
Strax före K-O Wikström, 9,5 kg och Stefan Gren 8,9 kg.

Bästa dam för dagen blev Lotta Engvall med 5,2kg, men då inte hon var med i vårt DM så blev Linda-Maria Lundin guldmedaljör.

Övriga klassegrare
Herrveteran: Krister Bergman, Smedjebacken
Äldre Herrveteran: S-O Holmberg, Smedjebacken
Äldre Herrjunior: Linus Axelsson, Ovansiljan
Yngre herrjunior: Oskar Wallin ?
Äldre Damjunior: Anna Matssin, Ovansiljan
Damveteran: Noterade dessvärre inte det.
Äldre damveteran: Noterade dessvärre inte det heller

Bästa Lag för dagen blev de regerande svenska mästarna ifrån Smedjebacken(K-O Wikström, S-O Holmberg, Ulf Hedlund och Krister Bergman), de hade grymma 28kg i lag.

Bästa Damlag blev Skinnkrokens damer.

Komplett resultat kommer senare. (Jag reserverar mig för att något resultat kan vara fel)

En annan god nyhet är att Älvdalen kör tävling lördagen den 8:e mars.
Sjö bestäms senare.
Så de söderifrån som vill tävla och inte orkar åka tiil Kälarne har alltså ett närmare alternativ med Obestämd Älvdalen på lördag och Lossjön på Söndag.

/Erik

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln