Jesper Dyberg har påbörjat säsongens segerrad

Dagens segrare Jesper Dyberg Dagens segrare Jesper Dyberg

Idag var det dags för min andra tävling för denna säsong. Den hölls på Tenningsjön en bit norr om Skattungsbyn.
Den första tävlingen jag(Erik) var med på den här säsongen var förra helgen på Råttjärasjön, en tävling som jag håller på att förtränga.

Det var runt -10 grader, lugnt och ett gryende solsken vid start. Vädret höll i sig under dagen och jag tror inte att det är en underdrift om jag kallar det fantastiskt Decemberväder, även om det kunde bli lite kallt åt fingrarna när fisken nappade som bäst.
Dagens deltagarantal låg närmare 40 personer.(38 invägda)

Till fisket och nappade fisken verkligen bra?
Jag kan bara tala för min del, där jag började vid sundet mellan dammen och Tenningsjön.
Runt de 20 första hålen var helt fisktomma och jag hade fiskat mig 200-300m tillbaka närmare starten innan första abborren bet på kroken. 
Då hade dem jag började med vid sundet redan gått över till den andra sjön. 

Jag såg segraren ifrån Stor Tandsjön, Björn Kajs sitta en bit ännu längre bort och varpa upp fiskar titt som tätt. Så jag drog mig åt hans håll och väl där så började några fler strömma till och fisken började nappa ganska bra. För alla utom mig..
Jag strök i utkanterna på den lilla klungan och fick mest titta på när abborre på abborre fick känna på den kalla vinterluften.

Men till sist insåg jag att, om jag skulle ha någon chans alls idag så var jag tvungen att röra på mig och efter 2 timmar med ca: 30 abborrar i baljan så stack jag tillbaka där jag startat tävlingen. Jag slog upp 4 nya hål och fiskade igenom några gammelhål innan jag vickade de nya hålen.
I det första hålet, inte ett napp!
I det andra hålet, där small det till direkt och 15-20 abborrar hissades snabbt. Hade jag äntligen hittat rätt?
I det tredje hålet blev det väldigt roligt och uppskattningsvis fick jag strax över 3kg i det. Så efter dessa två hål hade jag gått ifrån ungefär 1kg upp till 5-6kg på en halvtimme. Jag kanske fick uppleva säsongens bästa halvtimme där.
Nu hade även Björn Kajs anslutit och börjat få skapligt i något hål även han. 

Men klockan 12:40 var det slut på det roliga ett tag och jakten efter nya bra hål började. Med 15-20  minuter kvar lyckades jag få igång fisken i ett gammelhål som gav runt 1kg och min vikt kunde summeras till 7272gr vid invägning. 
Detta räckte till en andraplats bakom Jesper Dyberg som hade 8,9kg.

Även Stefan Gren(7,1kg) och Björn Kajs(7kg) nådde över 7kg.

Veteranklassen vann hela pimpelsveriges kanske trevligaste(?) person Pelle Ernst på 5,6kg.

Bäste dam blev Ingrid Järnberg på 1,6kg.

Dagens ende tappra junior var Ronja Leijon som återigen hade rest med pappa Tomas ända ifrån Lidköping. Ronja fick ihop 9hg och kämpade på riktigt bra i kylan.

Komplett resultatlista finns här nedan. En stjärna i kanten till Ovansiljan som leverar snabba resultat efter tävlingarna. Det borde fler ta efter, den här gången hade jag knappt hunnit hem innan listan låg ute.

/Erik
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln