Jörgen Danielsson segrade på hemmais!

Alla klassegrare ifrån dagens tävling. Alla klassegrare ifrån dagens tävling.

Dalarnas andra deltävling i DM-serien hölls på Byrviken, Leksand idag. 
Det var ganska bra uppslutning trots ganska gråkallt väder.

Byrviken som jag bara har vart på en gång tidigare och då med uselt resultat kändes lite tung sådär på förhand. Inte blev det bättre efter 10-15 bomhål i början. 

Men efter det så hittade jag lite fisk på väldigt grunt och det var bara att dra fisken ett drag upp i handen. Dessvärre var storleken inte den största, men då antalet var ganska högt i vissa hål så tog det skapligt ändå.

De två mittersta timmarna var mina bästa och jag kammade ihop 5kg och gick in med viss förhoppning på en bra placering. Särskilt då segervikten endast var dryga 5kg förra gången jag var med. 
Dessvärre så hade det nappat mycket bättre idag och min felbedömning var ett faktum.

Jörgen Danielsson hade dagens högsta vikt med 8,2kg strax före Per Morelius som hade 8kg. Per som nu har ett vädligt bra läge i serien med en 3:a och en 2:a, även om Karl-Olov Wikström leder den med 1+3.

För min del slutade det med en 13:e plats i herrklassen och jag måste erkänna att jag hoppades på lite mer, men det är svårt när man har lite för dålig koll på sjön.

Resultatlistor kommer nog ut inom några dagar, jag har lite dålig koll på alla klassegrare. De är åtminstone dokumenterade på bild.

Nya tag i morgon då det är ett gemensamt KM för Falubygden och Borlänge.

Skitfiske till er som skall på Ekolsundsviken i morgon och tampas om poäng i Cupen.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lennart » Pimpelpodd - Säsongssummering:  ”Hur går det med er pimpelbibel? Den skulle ju vara klar för flera år sedan?”

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln