En nästan fulländad dag!

Så var det dags för det lag-SM som egentligen skulle ha vart ifjol och jag som inte var inkvalad individuellt har funderat en hel del på hur och var jag skulle fiska på lagtävlingen.
Dessbättre fick jag tillåtelse att gå dit jag ville av mina lagkamrater och fick dessutom med mig Lars Jansson ner till sundet mot Torsång. Jörgen Danielsson och Per Gref gick till nordanösundet.

Nere i sundet var vi 7st som började och när 2st försvann ganska fort så blev det oväntat nog bara 5st kvar. Därefter började vi hitta på fisken, även om de var små så nappade det ju bra och några hål på 20+ i antal så ökade vikten i jämn takt.
Efter ungefär halva tävlingen hade en efter en bytt kant och jag blev kvar ensam. Samtidigt som jag såg att Lars blev stillasittande på den andra kanten så fick jag ganska bra och även några bonusar. Så vikten ökade ganska snabbt där under den tredje timmen för att det sedan skulle bli lite sämre den sista timmen. När det var dags för ingång så fick jag reda på att Lars hade runt fyra kilo och jag gissade på att jag hade ungefär fem(vilket visade sig vara lite mer). Så det blev en hoppfull ingång för oss och när vi kom närmare målfållan såg vi Per och Jörgen sitta med skapliga påsar bredvid sig. Då förstod jag att vi hade en skaplig chans.
Det följdes av några nervösa minuter i invägningskön för att sedan kunna konstatera att vi hade 280 gram mindre än Fyra Fiskar som hade dagens högsta vikt, men vi fick i alla fall ett silver!

Leif Lothström som verkar trivas i Dalarna har nu vunnit NM på Vikasjön, Individuella SM på Runn(igår) och Lag-Sm idag på Ösjön.
Dessutom skrev Leif verkligen in sig i historieböckerna denna helg då han nu är uppe på två individuella totalsegrar och två totala lagsegrar. Är det någon som har detta facit? Lägg därtill den Nordiska totalsegern.
Stefan Stark kan även han stoltsera med två lagsegrar och en totalseger individuellt och vi kan bara konstatera att Fyra Fiskar har ett enormt facit på SM genom åren.

En till som har ett imponerande facit är S-O Holmberg ifrån Smedjebacken som nu har vunnit SM-guld i herrsenior, herrveteran och äldre herrveteran.

Helgens Falufiskare blev Lars Gullstrand(seger i herrveteran igår) och Jan-Olov Lindgren som fick brons i äldre herrveteran igår och silver i herrveteran idag.

Sen var det ju den här tävlingen med gissa segrarvikten?
Jo, den vann Tore Helmersson som gissade på 8492gr, endast 3 gram ifrån de 8495gr som Leif hade igår. Han får nu ett varpspö ifrån Vim Ice Fishing. Tävlingen verkade vara en intressant tillställning, då det var dryga 150st som gissade vikten.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln