Konsten att slicka sår…

Jag och Thomas Larsson nedanför Urmakarholmen under lördagens tävling. Foto: Kalle A. Jag och Thomas Larsson nedanför Urmakarholmen under lördagens tävling. Foto: Kalle A.

SM är över för den här gången. Och vissa av er känner säkert till min historia redan. Hamnade som planlagt drygt 8 km bort med goda förhoppningar om fisket. Tog inte alltför lång tid att ta sig dit heller vilket kändes bra. Hittade dock inte rätta fisket fören mot slutet av tävlingen och chansade att vara kvar in i det sista eftersom att jag antog att det fanns ett antal som antagligen hade lite mer än mig i det läget. Bortblåst och diskad på ingångstiden med en 5-6 placering inom räckhåll. Nåja, hade varit betydligt värre om det handlat om medaljer men visst känns det surt ändå…

Dagarna efteråt har kroppen värkt så infernaliskt att jag stundom har varit tvungen att gå på ipren. Att försöka springa hela vägen in i blåsten som dessutom resulterade i totalt igensnöade spår förvandlade helt enkelt min kropp till en enda ömmande muskel. Så till dem som inte tror att pimpelsporten kan vara fysiskt krävande… jaja… tro vad ni vill.

Fördelen med pimplingen är att det ändå är ganska enkelt att slicka såren. Och det påminde nyblivne SM-guldmedaljeren Leif Lothström oss om när vi käkade på samma restaurang under lördagskvällen. Vi sa ”men nu myser du väll allt, dubbel SM-guldmedaljör individuellt är inte illa pinkat!”, varpå Leif sa ”Jo förvisso, men imorn är det en ny tävling och då är det från idag historia”.

Jo, Leif hade naturligtvis rätt, och givetvis tog hans lag Guld även i söndagens lagtävling…

Vad finns då att blicka fram emot i pimpelkalendern? Massor! Först och främst åretstår ju årets SM i Norsjö i april, men närmast kommer en drös med deltävlingar i pimpelsport cup att genomföras. Bland dessa klämmer sig den klassiska Jämtcupen in. Ni som inte har varit med där tidigare bör ta chansen. I år ser det även ut att det blir ett glatt gäng norskar på plats så det här blir lite av förtävling till längd-VM i Falun. Nytt för i år är dessutom att man INTE behöver vara medlem i någon jämtländsk klubb för att delta. GÅ in på http://media.svegssportfiskeklubb.se/2015/01/Inbjudan-Jämtcupen-2015.pdf för mer info!

Vi hörs!

Martin

Etiketter: sm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln