Jämtcupen 2015 avgjord!

Segrande lag: Gunnbritt Magnusson, Hans Erlingsson och jag (Martin Södergårds) Segrande lag: Gunnbritt Magnusson, Hans Erlingsson och jag (Martin Södergårds)

Idag (söndag) skulle Jämtcupen 2015 slutligen avgöras på Kyrksjön i Ytterhogdal. På förhand låg Thomas "rosa mössan" Larsson i ledningen före mig (Martin) och Magnus Eriksson i HS. I Herrveteran ledde Lars Allerstam, i dam Kjersti Solli, i damveteran Gunnbritt Magnusson och i Junior Erik Göransson. I den lottade lagtävlingen ledde lag Gunnbritt Magnusson, Hans Erlingsson och jag. Men som vanligt i Jämtcupen, där alla tre deltävlingar räknas in i det slutliga resultatet i såväl ind. som i lag, kan en sämre deltävling för någon/några i toppen innebära att stora omkastningar i resultatlistan sker.

Dagens deltävling visade sig liksom de två föregående vara en svår nöt att knäcka. Bäst av alla i deltävlingen lyckade dock nykorade sm-bronsmedaljören Mikael "Baddarn" Rehnman som vägde in styva 5 kg, vilket placerade "Baddarn" på en slutlig fjärdeplats totalt i cupen. Hans Erlingsson hade näst högsta vikt i deltävlingen på sina 4,7 kg och tredje vikt Danne Eriksson på 3,9 kg. Jag själv fick en skaplig inledning på tävlingen innan jag ansåg att mitt startställe var sönderborrat och jag gjorde därför en längre planerad förflyttning till en ofiskad sträcka där jag så småningom hittade en del småfisk som jag fiskade fast mig på. Vägde in 4:e högsta vikt för dagen (3,4 kg) vilket resulterade i totalseger i cupen med total platssiffra 11 (2,5,4) individuellt före Magnus Eriksson (15) och Hans Erlingsson (17). Givetvis är jag riktigt nöjd och glad att vinna Jämtcupen och segern känns även som ett plåster på såren efter jobbiga sm-tävlingar för min del. Inte nog med det så vann vi (Gunnbritt, Hans och jag) även lagtävlingen före Baddarn, Jesper Dyberg och Lucian Lurac samt Magnus Eriksson, Calle Björk och Remi André Olsen vilket kändes minst lika roligt!

I Dam höll Kjersti Solli dom andra bakom sig och i Herrveteran vann Sundsjöfiskarnas Bosse Näsén. I Damveteran vann Gunnbritt Magnusson och juniorkampen togs av Oskar Göransson.

Fullständig resultatlista finns att begrunda nedan, snabbt jobbat med dem Daniel Eriksson! Tack också till Ytterhogdals fiskevårdområde som ordnade med fika och mat på plats och till Berras fiske för finfina varupriser!

/Martin

Etiketter: jämtcupen

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln