Sjörekord av Lothström(?) på Mållången!

Dagens segrare Malin Granström och Leif Lothström Dagens segrare Malin Granström och Leif Lothström

Idag var det dags för Woxnadalsnappet på Mållången. En tävling som jag(Erik) vann ifjol och hade hopp om att kunna knipa en seger även iår. 

Planen var att börja vid Hälludden som ifjol, men då jag såg hur många som gick däråt så stack jag 1,5km längre upp till Granön. Vilket jag trodde var helt rätt val när jag efter 40 minuter gjorde mitt andra hål för dagen.
Efter halva tävlingen hade jag nog närmare 7kg och tänkte att det var vinnarläge. 

Att det sedan blev en tredje timme helt utan fisk trodde jag inte gjorde så mycket när jag åter igen fick bra sista 30-45 minuterna och sista hålet var riktigt bra. Dessvärre var jag tvungen att lämna platsen 10 minuter tidigare för att ha lite marginal då det var dryga 5km tillbaka till starten. 

På vägen in så tänkte jag att det skulle mycket till om jag inte skulle vinna även den här gången på Mållången.

Men när jag träffar Martin när jag kommit in säger han att han har 15,7kg och Leif Lothström har 17,7kg. Då dör hoppet och jag väger in 10,4kg som räcker till en 5:e plats. Vilket jag inte hade kunnat gjort så mycket mer åt då jag var rejält avhängd och hade betydligt lägre snitt på fisken. Även om mitt antal kanske var fler, men det gör ju som bekant ingen gladare.

De som lyckades bäst för dagen var de som började just där runt Hälluden, där jag tyckte att det blev för mycket folk.
Men där verkar man ha vart rejält fel ute!

Bäste Dam idag blev Malin Granström(hörde ingen vikt dp jag bytte om då prisutdelningen började).
Bäste herrveteran blev Lennart Forsling på 9,8kg.

Högsta vikt hade som bekant Leif Lothström med 17,7kg. Vilket jag är väldigt förvånad om det inte är sjörekord på Mållången. Då jag endast har hört vikter runt 10-11kg förut.

Tvåa blev Martin Södergårds på 15,7kg och trean Stefan Stark 14kg.
Till 4:an Jonas Elfstrand blev det ett rejält hopp ner till 11kg.

Resultaten kommer ut till veckan skulle jag tro och de kommer publiceras här på hemsidan, då tävlinge ingår i vår Pimpelsport Cup.

Sedan kan jag tänkte mig att Martin också kommer skriva några rader. Han var ju ändå i händelsernas centrum.


I morgon är det dags för Cancerpimpeln och där hoppas vi på mycket folk då det är i ett gott syfte.

Hoppas vi ses där!

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln