Vem är Matilda Leijon?

Äventyr, utmaningar och fiske. Där har vi tre ord som skulle kunna beskriva vad jag håller på med. Jag sitter sällan still och gör oftast någonting av de förstnämnda. Nyligen blev jag kontaktad och fick förfrågan om jag skulle vilja bli en av pimpelsport.se nya korrespondenter och bidraga med lite historier tankar och känslor i textform. Detta är någonting som skulle kunna stämma in på alla mina tre beskrivningar. Det äventyrliga i detta är att jag vet inte vart det kommer leda, spännande. Det kommer bli en utmaning på så sätt att det är nytt för mig. Framför allt så kommer det handla om fiske vilket är det jag brinner för.

Jag har pimplat sedan vintern 98/99 då jag endast var två år gammal. Som för de flesta så startade den historien med att man hade någon i släkten som tog en ut, i mitt fall så är far min vapendragaren. En pulka, fårskinnspläd, varm choklad och solen som lyste starkt var det som var med mig ut första passet och även de kommande. Jag blev helt fäst. Vid fyra års ålder vid samma situation låg jag i pulkan och spöet i enda handen och lapade sol med ögonen stängda. Jag sa till pappa några ord som inte kommer glömmas av varken mig eller han; ‘Det här är livet det’. I det läget kunde jag aldrig ana att fisket faktiskt skulle bli livet för mig. För det är exakt vad det är, det är mitt liv.

Jag studerar nu sista terminen på ForshagaAkademin med inriktning sportfiske. De åren jag har spenderat här har vart de bästa 2.5 åren i mitt liv hittills. Man kommer så nära alla som går samma  inriktning då man även delar med sig av kunskaper inom de olika metorderna och jag har lärt mig saker så som ismete, trolling, spinnfiske och flugfiske. Det är metoder som jag aldrig tidigare riktigt försökt mig på. Nu är vissa metoder under kontroll medan flugfiske är någonting som är ganska krångligt men fortfarande kul, jag är ju under upplärning.

Tidigare under några år så har jag även gjort mestadels med en kamera runt halsen. Jag har haft ett riktigt fotointresse som dog ut för några månader sedan i samband med att kameran gick sönder. Förhoppningsvis är detta någonting som ni kommer kunna få ta del av här på pimpelsport.se. I samband med detta så har jag fått ner tankar och känslor i textform som nått ut till stora mängder. Mitt första reportage blev publicerat i +MagazineFishEco hösten 2013. En historia om en dröm jag länge haft som blev sann under min praktik i Thailand. Klicka här för att komma till det reportaget.

Till mitt pimplande använder jag mig sedan två år tillbaka av varpspö. Ett enkelt konstruerat spö som har hjälpt mig mycket då jag tidigare tog efter min pappa och agerade väderkvarn då jag skulle hala upp fisken. Min exakta utrustning är någonting jag kommer skriva om vid senare tillfälle.

Nu har ni fått reda på lite mer om mig, och mer info kommer. Tids vis så kommer ni få mer texter och bilder från mig. Tills vidare så hopas jag verkligen att ni är försiktiga ute på de isar som fortfarande ligger, att ni drar stora fiskar och delar med er av era historier.

/ Leijon

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln