Summering Svärdsjön

Idag var det dags för Linghedsnappet. En tävling som jag(Erik) vann för två år sedan. Då var tävlingen på Liljan, nu blev den flyttad till Svärdsjön här i mitten på veckan. Men jag kände ändå att jag hade en riktigt bra chans på förhand.

Det var många duktiga fiskare med idag då folk stannade till både ifrån NM och en del sol kom ifrån Björköfjärden.

Kanonväder och blankis, så jag hade siktat in mig på 5-6kg för dagen.
Men fisken ville annorlunda och det syntes ganska snabbt att det var trögt då folk flyttade sig i rask takt över sjön. Även rapporter från folk som kom ifrån andra delar utav sjön bekräftade att det var så.

Jag fick några fiskar på en fläck ganska tidigt och blev kvar. Det kom upp några små allt eftersom, men de var ingen riktigt fart. 3st där och 4 tomhål och 4st fiskar i ett hål och sen några tomhål o s v.

Efter drygt 2 timmar fick jag dagens bästa hål med runt 20 små abborrar i. Men sen blev det en lång period utan napp och jag gjorde några krokar för att hitta mer fisk.
Sista halvtimmen begav jag mig tillbaka till den fläck jag fått som bäst och lyckades lura upp några till sista 10 minuterna. Så det blev några placeringar tagna där på slutet då det var jämt.

Min vikt 2228gr räckte till en fjärdeplats i herrklassen.
Dagens högsta vikt hade Annika skog med 2798gr.
Bäste herrveteran var Jan-Olov Lindgren med 2270gr.
Jocke Eriksson var bäste junior och hade 2,1kg.
Herrklassen vann Mikael Engvall på 2,5kg.

Så det var jämt i toppen idag även om Svärdsjön inte visade sig ifrån sin bästa sida.

/Erik