Sportfiskemässa i Limmo

Dansande män i gäddkostymer, Markolio och massa fantastiska föreläsare har tagit plats på den stora scenen på Elmia under sportfiskemässan. Störst av allt tror jag vi alla tycker är Fly vs Jerk 6 finalen som visades på fredagen. Alla deltagare på plats och finalen på storskärm med uppskattningsvis 500-600 åskådare var riktigt mäktigt. Ingen av de deltagarna visste hur det hade gått och det avgjordes verkligen i sista sekund. Har ni inte sett detta borde ni surfa in på kanalgratisdotse på youtube och kika på denna rysare. Klicka HÄR för att komma direkt till finalavsnittet. Jag har sett finalen två gånger efter och får rysningar och tillbakablickar från just den dagen. Det var min absolut favorit under helga helgen. 

Besöksrekord alla dagar resulterade självklart i ett totalt rekord vad mässan haft genom tiderna. Så vitt jag minns så togs förra rekordet i Kista 2014. Mässan bara växer och växer och lockar mer besökare för varje år. En riktig folkfest där man kan finna allting ifrån guidebåtar, kastbana, oliver, försäljare, tidningar, kött och ett stort akvarium där det visades nyheter och man kunde beskåda fiskarna som simmade runt där. Man kunde möta på folk i alla åldrar. Från de barn som nyligen såg världens ljus till de som krigade sig fram med sina rullatorer i folkmassorna. Svarta ballonger såg man här och där och lyste upp många ansikten. Både de barn som tröttnat på att gå runt på mässan, de ungdomar som ville inhalera helium och prata roligt samt de vuxna som glädjes åt lyckan i de yngre. 

Snyggaste montern på mässan är enligt mig Vision/FlyDressing som hade en stor öppen yta med en gammal, skruttig fin bil i mitten och gav en hillbilly-känsla. Utställarna hade en enhetlig klädsel och man såg lätt vem som jobbade där. Emma Lindgren är en nära vän till mig som detta året gjort sitt femte år som utställare för Vison endast 17 år gammal, grattis till både henne och Vision! För mig som inte flugfiskar så var det kanske inte så mycket att ha men det var fortsatt väldigt trevligt att komma dit. Snyggt jobbat!

En riktigt trevlig mässa som utan tvekan har vart någonting som jag aldrig kommer glömma. Ställde ut med KanalGratis och träffade massor av trevliga människor. Att vi sedan transporterades som kungar är ju bara ett plus ;-) Skulle kunna berätta så mycket mer om vad som hände samt vilka som ställde ut men känner att det är bäst att stanna där. 

På söndag bär det söder ut för mig och jag ska åka ner till Mörrum tillsammans med skolan och jag tillsammans med ett gäng grabbar ska meta färna i hopp om fångst. Har fått lite rapporter om att fisket är väldigt bra just nu så det är bara att hålla tummarna. Onsdag kväll kommer jag åka hem till Lidköping och hoppa in i bilen med pappa och Ronja och brumma norr ut mot påsktävlingarna i norr följt av min debuttävling som senior i SM. Det vankas riktigt mycket fiske och avsluta säsongen med SM. Vilka kommer man träffa där uppe i Norsjö? 

/ Leijon
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln