Misslyckad påsk för en nöjd Matilda

Vågrätt slask från himlen, blåst så vi nästan flög iväg och stora randiga krigare. Både idag och igår har vi tagit oss till Gåxsjön där vi tävlade under påsk. Gårdagen resulterade i att jag hade ca 3 kilo, vilket betyder ungefär dubbelt så mycket än vad jag hade på tävlingen. Pappa lyckades med att dra en fisk på över ett kilo. Tyvärr hade vi ingen våg med oss så vi kunde inte väga den. Idag blev det en kortare tur men fortfarande mycket fisk. Vi fick avbryta efter 3 timmar då lillasyster Ronja knappt kunde ta sig någonstans utan att flyga som en vante. Varje dag sedan vi kom hit så har jag lyckats få fina abborrar, varje dag har en fisk på ett halvt kilo blivit fångat av mig. Det har vart riktigt kul och är någonting som inte hör till det vanliga för mig.

Påsktävlingarna uppe i Norr har gått bättre än tidigare men trots det ingen riktig vikt. Under de 7 år jag har firat påsk i Jämtland har jag endast en tävling över 5 kilo, och den är inte detta året. Jag har aldrig lyckats på tävlingarna här, men trots det så är det någonting som drar mig tillbaka. Resultaten detta året har var en tävling under ett kilo, två på ett kilo, två på två kilo, två på tre kilo och en på fyra. De som har vart och deltagit vet också att detta inte är någonting att hurra för eller skryta om. Trots det så är detta mitt bästa resultat genom åren. Ett år kom jag inte ens över ett kilo på någon av tävlingarna. Bästa placeringarna i år var femma på en av tävlingarna i Strömsund samt sexa på OS-pimpeln på Storhammra i måndags. Även fast resultaten inte har vart något att le för så är jag nöjd. Vädret har vart super, trevliga människor och jag har ökat mina kunskaper i att leta fisk. 

Vi har nu vart uppe i Jämtland i en vecka och i morgon så åker vi upp mot Norsjö och årets upplaga om SM. Innan vi far direkt till stugan ska vi stanna och jaga ännu mer abborre. 

Alla bilder som är i detta inlägget är tagna av lillasyster Ronja Leijon som även hon är riktigt taggad inför SM på lördag! 

/ Leijon

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln