Summering av helgens Norrdonsnapp. Det 18:e i ordningen.
 

Utgång, det 18:e Norrdonsnappet. Utgång, det 18:e Norrdonsnappet.

ÄNTLIGEN fick Janne Johansson, Sollefteå, vinna med 11 530 gram. Efter att ha varit 2:a inte mindre än 4 gånger var det äntligen Jannes tur. Själv trodde han att han varit 2:a 6 eller 7 gånger, vilket bara bevisar hur frustrerande det känns, att ständigt komma tvåa. Janne har dock flertalet andra "topp-10-placeringar" på Norrdonsnappet.

Jag pratade med Janne före tävlingen och försökte säga att nu är det ändå din tur. Då förklarade han att han minsann hade undersökt och fiskat av precis hela sjön, ändrat taktik från år till år, men ändå aldrig nått ända fram.

Resultatet av fisket beror på vilket "humör" Norsjön är på just den dan, inte helt lätt att förstå sig på, dessutom har man ju en massa medtävlande som också gör allt för att vinna. Helst ska man ju försöka få vara för sig själv och fiska.

Bästa dam i elitklassen blev Gunnel Björk från Bastutjärn som gjorde det kloka valet att fiska hela tiden, istället för att springa från fisken som många andra. Undertecknad inberäknad. Vid utgången gick jag och min man och konstaterade att närmast starten var det nästan inga hål, trots att det varit SM förra helgen. Fast nu startade vi ju i andra änden av sjön så dit hade ju inte så många hunnit eller orkat ta sig. Trots detta valde vi bort att fiska på den del av sjön där fiskarna faktiskt fått vara nästan ifred och gick ifrån fisken. Veckans milda väder hade gjort att alla hål borrade förra helgen fortfarande var öppna.

Vädret ville även ha ett ord med i laget när det gällde fisket denna söndag. Jag vet aldrig om jag tidigare varit med om att det gått vågor i ett 110 mm:s borrhål, men det gjorde det denna dag. Då är vinden lite störande, när man försöker koncentrera sig på fisket.

I den öppna klassen vann Robin Walther från Norsjö med 5566 gram, som när han tävlingsfiskar fortfarande är ÄHJ i DM och SM-sammanhang.

Juniorklassens deltagande hade trevligt nog ökat något i antal deltagande, till 35 stycken och det var bara en enda, som inte fick någon fisk. Kanske till viss del beroende på att de tävlande juniorerna vid starten får ett ”riktigt tävlingsspö” så de slipper fiska med rödingblänken och jättekrokar, vilket förbättrar chanserna att faktiskt få upp de fiskar som nappar.

Hoppas vi ses igen nästa år, alla tävlingsfiskare, och kanske några som i år valde att inte komma pga. att de fiskat på Norsjön förra helgen vid SM:et.

Min dotter tyckte att det måste saknas några av ”långspringarna” vid starten, eftersom det blev hon som fick ta täten vid utgång.

Skitfiske på er alla, oavsett vad ni ska fiska för något. Snart börjar sommarsäsongen och jag får växla över till metspö istället. Hurra…………

 

/Harriet Jonsson sekreterare Norsjö Sportfiskeklubb.

Efter 4 andraplatser fick Janne Johansson äntligen kliva överst i Norrdonsnappet
Efter 4 andraplatser fick Janne Johansson äntligen kliva överst i Norrdonsnappet
Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln