En minst sagt oväntad fångst på hemmapremiären

Efter en minst sagt knackig inledning på säsongen så var det idag dags för premiär på hemmaisarna. Borlänge körde tävling på Lilla Aspan en bit ifrån Ornäs. Tidigare tävlingar har inte gett några höga vikter och siktet var inställt på att man skulle komma långt med 2kg.
Jag nådde inte riktigt så högt, utan slutade på 1,5kg som räckte till en andraplats i herrklassen bakom Janne Funestig som hade 1,7kg. Dagens högsta vikt hade Ingmar Eriksson (ähv) med sina 2,1kg.

Men det är inte det jag kommer att komma ihåg ifrån den här dagen. Efter ungefär 1,5 timme in på tävlingen så fick jag på en stor fisk som jag hoppades och trodde att det var en stor abborre ända tills jag såg den genom den tunna isen. Jag trodde inte mina ögon när öringen visade upp sin prickiga sida. Efter några rusningar, hjälp av två medtävlande med huggkrokar och ett nytt uppborrat hål intill det andra så fick vi upp den. En öring på 3558gr, nytt personbästa för min del och en rolig upplevelse.
Jag kanske bör tillägga att den togs på en 32mm pirk med 16:s krok och 0,18 lina. Jag kan helt klart säga att det är den roligaste fisk jag har tagit på ett pimpelspö såhär långt.

/Erik