Säsongsmål 2016

Tidigare i höstas var jag iväg på ett möte med sportfiskarna i utvecklingssyfte. Det är inte riktigt det som jag tänker fokusera detta inlägg på faktiskt. Utan någonting som fick mig att tänka till ordentligt. 


När vi senare på kvällen skulle gå ut och äta för jag en konversation med Martin som frågar mig ifall jag vill fortsätta skriva här på sidan, och kan jag vara mer än smickrad och överlycklig över den frågan? ’Självklart' skriker jag ut med en otrolig vilja i hela kroppen. Så nu får ni ta del av mina texter ett tag till. Då var det även någonting som sprätte till i kroppen. Jag kände hur fingrarna började skriva som på ett tangentbord under tiden vi väntade på maten. Jag kände hur tankarna började snurra tillbaka på förra säsongen, hur fantastisk den var. Guldet på SM som jag avslutade juniorklassen med. Silvret på NM som var så surt i just den stunden är jag nu så otroligt lycklig över. Påsken som bjöd på fantastiskt fiske men lyckades inte på en enda tävling, som vanligt. Debuten på SM i Norsjö som senior gick käpprätt åt pipsvängen, men trots det så var jag stoltare än vad jag trott jag skulle vara. 

Det var inte slut på frågor från Martin vid det läget. Utan strax efter passade han på att fråga ’Vad har du för mål denna säsongen då?’ Jag sa då snabbt på skämt att det så klart var SM-guld. Utan att tänka efter så sa jag det. Jag kände mig genast fånig efter mitt skratt och än en gång började tankarna irra runt i mitt huvud. En så enkel fråga förvandlades till något så svårt. Vad är egentligen mitt mål för denna säsongen? Det var inte innan jag fick den frågan som jag började reflektera över vad mitt mål var. Så när vi satt där började jag fundera över något vettigt mål. Vinna SM är någonting så stort att jag har mycket kvar att kämpa på för att komma dit. Ett SM-guld betyder att jag måste besegra stadiga fiskare som Lotta Engvall, Marie Björlin, Marie Magnusson och Cecilia Alsing för att bara nämna några av våra fantastiska guldkorn som vi faktiskt har. Självklart är det någonting som vi alla önskar och sträva efter, men för att ta mig dit behöver jag delmål så jag har någonting att vara tacksam och stolt över på vägen. 

Jag har hunnit vara ute på en tävling denna säsongen, Gryveldammen i Älvdalen. Jag hade med mig pojkvännen som gjorde premiär och hade även hand om lillasystern. Som för övrigt klarar sig alldeles perfekt själv numera. Vi hade ett roligt fiske med massa stora fiskar, Ronja fightade även en ordentlig randig krigare som tyvärr lyckades att slita sig. Dagens traskande i mängder av vatten på isen resulterade i en hedrande tredjeplats i damsenior. Då fick jag en tanke igen, det är ju en bra start att kunna placera sig bra på de mindre tävlingarna.  

2016 är nu i full gång och jag ser fram emot allt fantastiskt som väntar. Alla tävlingar, både de mindre som de stora, påsken samt SM. Isläget försvårar ju det för oss alla som bor i ’söder’. Jag är nyinflyttad till Västerås från Lidköping nyligen och var överlycklig för ’nu skulle jag ju få mycket med ischanser än vad pappa kommer få hemma’. Tyvärr var det en för stor önskning. Det enda vi har här är lite snö som föll strax efter julafton och några minusgrader som förhoppningsvis kan bilda lite is. Jag håller mina tummar att jag inom en snar framtid får beträda is och få träna lite så man har en chans att kunna uppnå mina mål. 

Kort beskrivning på mina mål inför säsongen 2016:
- Kämpa hela tävlingarna 
- Vara mer aktiv med att prova mig fram med val av krok (är envis och kör i princip endast med 2 färger under hela säsongen, oavsett vilket vatten jag är vid) 
- Leta fisk i större områden
- Träna på att fiska med tafs på ’rätt’ sätt 
- Kunna hantera stressen i en fight med stor fisk 
- Placera mig på flertalet tävlingar 
- Lyckas slå mitt PB på en 4 timmarstävling som jag tog på NM 2014 i Norge då jag knep - - NM-guldet, 5860 gram

Men mest av allt så är mitt mål att kunna vara stolt över min prestation.

/ Matilda Leijon

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln