Äntligen en seger!

Foto: Kenneth Lilja Foto: Kenneth Lilja

Den här säsongen har börjat uruselt för min del. Det har helt enkelt gått riktigt dåligt och det har väl om inte annat märkts här på bloggen då jag inte har haft något positivt alls att skriva. 

Så jag får passa på att skriva några rader idag, det kanske är enda chansen i vinter?

Dagens aktivitet var den 3:e deltävlingen i Dalarna DM-serie på Skramsen utanför Vansbro.

Jag hade kollat ut på kartan och hittat 2 ställen som jag valde i mellan och kollade lite hur folket gick på vägen ut. Till min förvåning så blev vi bara 3st som gick upp mot mitt förstaval. Jag började tillsammans med Laxen Axelsson och Anders Homman. 

Jag såg att Homman fick ett bra hål direkt och jag drog mig bort mot honom och fick några skapliga hål med mest småfisk i. Men någon 50-grammare kom ibland. Men sträckan blev överfiskad efter ungefär en timme och jag fick byta ställe. Då hade jag kanske runt 2kg och efter ett flytt på 100m så fick jag fisk direkt i första hålet, men bara 5-6st. Dock var snittet bättre här. 
Fortsatte med några ströare i 6-7 hål och började fundera om jag skulle flytta igen. Men slog 3 hål i en rad och gick upp i pirk- och krokstorlek. Direkt när jag tog djupet i det första hålet så sög det i en hektosfisk och den följdes av några till i samma storlek. Fortsatte plocka 10-15 mindre i samma hål och upprepade proceduren i de 2 kommande hålen också. Fick lite mer smått runt i några hål runt omkring och efter halva tävlingen så hade gissningsvis 5kg. 

Sedan blev det sämre och jag flyttade igen och fick 2-3 skaplig hål. Men det blev allt mer hål med 1-2st i och sista halvtimmen var riktigt dålig.

Så när jag gick in så tänkte jag att jag måste ha 5kg och hoppades på runt 6kg. Jag tänkte att man måste nog upp i 7-8kg för att vinna. Så jag var lite missnöjd när jag gick in, jag hade ju trots allt haft en drömstart. 
Vid invägningen så visade det sig till min glädje att att jag hade lite mer och vågen stannade på 7,3kg. Det visade sig vara dagens högsta vikt, men marginalen var inte stor då Veteranden Pär Göransson hade 7,2kg och Per Morelius hade 7,1kg. Men det var skönt att turen på min sida idag.

/Erik

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln