Rosa Mössan ger sin syn på StorsjöCupen

Söndagens segrare Tommy Wadlund Söndagens segrare Tommy Wadlund


Storsjömästerskapen i år.  Första dagen var fisket grymt segt och bara någon liten fläck höll fisk. Jag och Tommy Muhr hittade ett litet område i närheten av en större ö vid namn Tingsön på Körnicka sidan. Denna dag gick vi ut ifrån bovik. Jag fick fisk i 4-5 hål och några fina bitar 2-3 hg ja fick nog 2 kg på 5 minuter. Och Tommy slog ett hål bortanför mig och fick ca 4 kg i det hålet han vägde in 4363 och hadde gått fisklös i 2 timmar innan det.. Jag skrapade ihop 4157 gr och kom 3a på det Tommy kom 2a och vinnaren första dagen var hemma sonen Daniel Hedlund som vägde in 6485gr det mesta av det var matfisk och riktiga klumpar.. Fisket var extremt dåligt denna dag och inte alls som det brukar. Vattenstånd var lite högt och det var lågtryck. Men det var ju lika för alla.. Segrande i lottande lag dag ett var Tommy Tuhr och Daniel Eriksson på 6761 gr. Till dag 2 gällde nu att gå lite själv och försöka fiska ikapp de ja låg efter på totalcupen..


Dag 2 årsunda strandbadet ett klassiskt ställe jag hade länge varit sugen på att gå utpå ett av de grund som heter storgrundet mitt på fjärden. Aldrig fiskat där på tävling tidigare men nu va jag sugen att testa en chansning. Är det fick där då är man i topp annars så har man till närmaste ställe ca 2km att ta sig till fiskbart område.

Ja va tveksam länge men bestämde mig för att hålla mig till planen. Till min förvåning var jag ensam om att gå dit. Det gick en 5-6 stycken förbi grundet till färsen ön som ligger mitt ut på fjärden.. Varav några riktigt heta namn. När jag anlände till grundet hade det gått 30 min och jag drog av startskottet. 3 st skotrar och fritids pimplare hadde gjort mig sällskap och redan innan tävlingen var det sönder borrat i mina ögon. Kändes som en dålig start.. Jag får ganska snabbt någon 100 grammare i följd av någon mindre i start hålet. Jag förflyttar mig strategiskt och letar uppe på grundet men får bara någon strö fisk. Efter 15 minuter får jag sällskap av 2 st ifrån hemmaklubben guldkroken Bengt engvall och Robert Pettersson. Bengt hittar ganska snart på några riktiga klumpar 4-5 hg iföljd av ett kanon hål på säkert 2 kg.

Jag tappar helt fokus och börjar yra omkring och borrar hål helt fel.... Bom bom bom bara massa bomhål. Känner att jag tappar greppet och inte har nå fokus. Jag byter utrustning och bockar upp på grundet och letar mig sedan över djupkanten igen och jag får ett bra hål med ca 10-12st 100 grammare. Sedan flyter det på massa tid och ganska snart har 2 timmar gått Bengt forsling anländer nu och när han kommer har ja gått fisklös i ca 20 minuter men då får jag ett nytt kanon hål med ca 1,5 kg i utöver 4-5 m lite djupare och dom tog gärna när man matade på med abborre öga och maggot.

B-engvall kontrade och fick flera fina hål och ja kände att jag låg efter jag flyttade till andra sidan grundet på samma kant och fick ganska snart 2 st fina hål i följd. Då komm sedan Bengt e och Bengt f och båda fick fina hål men engvall måste fått dagens hål med 2-3 kg i. Vi andra dog fisket ut för. Sedan följde en timme av segt fiske och bara ströfisk. När det återstod 30 min. Var min taktik att gå i gammelhål och varannat hål fick ja en.lite bättre fisk i. Så jag körde lite tempo fiske i gammelhål och fick 24 st sista 30 minutrarna som vägde ca 1,7 kg. Så helt okej slutrusch.

Bengt engvall gick in lite tidigare pga att såg tungt ut att bära. Ja va bomb säker på att han hadde en bit över 10-12 kg. Och att jag hadde 6-7 kg. Drog av slutskottet och gick in till mål ja va ganska säker på att det endå va en okej placering men att i totalcupen skulle va chansen att men sjönk ner lite. Jag visste att det skulle krävas 10kg+ för att vinna. Väl imål så hadde tommy Wadlund (leksandsfirren) vägt in 10087 gr och min vikt stannade på 7503 gr helt ok 2 a i dagens tävling Bengt engvall som fiskade bredvid mig vägde in 7322 gr.

Ja hade tydligen missbedömt helt och hållet.. Min totalvikt över 2dagar slutade på 11660 gr och det räckte hela vägen till totala cupsegern.. 2 i cupen slutade ingen mindre än förra årets totalcup segrare Tony Ritrer på 11273 gr. 3a vart tommy Wadlund på 10087 gr. Resultatlista på alla lottade lag och klasser kommer upp imorgon..

Mvh Thomas

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln