Runn var trög på årets Cancerpimpel

Idag var det dags för en upprepning av fjolårets succe "Pimpelfiskare mot Cancer". Då bjöd Runn på ett riktigt bra fiske och den var många med fina påsar. 

Innan årets tävling hade jag vart på Runn 3 gånger och knappt spräckt nollan. Så på förhand hade jag inget direkt att gå på. Så jag valde att gå till samma ställe som året innan. 5km löpning i snön och framme 10 minuter efter startskottet, så fick jag fisk i första hålet. Stefan Gren kom förbi och gick några hundra meter till och Per "Chefen" Nilsson kom och stannade på det grundet jag satt.

Vi fick lite ströfisk i några hål, men det var ingen riktig fart. Jag gick ner i pirkstorlek och krokstorlekt. Jag inbillade mig att jag fick lite bättre fart på fisken då. Men det var fortfarande riktigt dåligt. Men jag kände på mig att fisket borde komma igång efter hand och hoppades att det inte skulle ta för lång tid. Chefen lämnade grundet ett tag och var in mot land förbi Stefan och letade fisk. Han kom dock ut igen ganska snabbt utan något resultat.

Under tiden hade jag börjat få skapligt och med timmen kvar hittade Chefen på en fläck med riktigt bra med fisk. Jag satt kvar där jag hade haft mina hål och hade inte alls lika bra "drag". Så jag anslöt mig till Chefen och satt i samma hål tills vi var tvungen att gå. 

Fisken som för dagen var väldigt kinkig och jag är tveksam om jag någonsin har missat så många napp någon gång tidigare. 
Med 10 minuter kvar av tävlingstiden begav vi oss tillbaka mot VIka Bygdegård. Jag gissade på att jag hade 6kg och Chefen gissade på att han hade 5kg. Men efter invägning och prisutdelning kunde vi konstatera att jag hade överskattat min vikt och Chefen hade underskattat sin. Båda vägde in 5498gr och det är ju smått otroligt då vi har fiskat på samma ställe nästan hela tävlingen. Det räckte till en delad 4:e plats.

Totalsegern tog knappast förvånande Jonas "MR 100%" Gustafsson som var överlägsen med sina 7,9kg. Tvåa i herrklassen blev Jan Rönnbäck med 6,1kg. 
Damklassen vann Lotta Engvall med dagens näst högsta vikt 6,2kg. Herrveteran vanns av Krister Bergman på 4,4kg och Äldre herrjunior vann Erik Bjurström på 1,5kg.

Dagens största jubel drog dock knatten William Berggren in för sin seger i knatteklassen. William som höjde sin pokal i luften och resten av deltagarna hyllade yngligen.
Jag antar att vi kommer att få se mer av William i framtiden.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln