Gustafsson slog till med årets fjortonde seger

Linghedsnappet hölls iår på Liljan, där tävlingen även hölls 2013. Den gången vann jag(Erik) och valet av startplats var inte speciellt svårt.


Tyvärr var det fler som hade samma tanke och 5-6 personer på området blev för mycket, särskilt när det inte höll så mycket fisk som jag hoppats. Första timmen var ändå okej och jag kanske hade 1kg med små firrar. Det var inte många över 20 gram skulle jag gissa. 

Men när den andra timmen var dålig så beslutade jag mig för att göra ett flytt och begav mig till en vik närmare starten. Särskilt då jag inte såg någon annan som fick bra.

Men när jag började närma mig viken såg jag att alla satt en bit utanför viken och det var tomt på folk där jag tänkte gå. Tomhål var det dock gott om och efter 20 minuter där och endast ett fåtal firrar så gjorde jag ett längre flytt igen. Den här gången var det bara att ta sig till något ofiskat ställe alternativt där folk fick fisk.

Jag träffade på både Lars Gullstrand och Jonas Gustafsson på vägen, Gustafsson hade gissade på att han hade 4kg och min enda tanke var att allt är sig likt.
Jag fortsatte lite längre bort innan jag såg att Jonas började springa mot ett grund och med tanke på att han aldrig gör några dåliga beslut i dessa tider så hakade jag på. Segern kändes utom räckhåll, men någon ska ju bli tvåa också.

Med 1 timme och 20 minuter kvar började vi få sporadiskt med fisk när vi närmade oss fiskare som redan satt på grundet. Men det var inte för ens med 40 minuter kvar som jag började få igång på fisken och fick 10-15 små i några hål. Det gav en slutvikt på 2,9kg som räckte till en 4:e plats i herrsenior. Att man aldrig ska ge upp fick jag återigen ett kvitto på idag.

Jonas som drog ihop 6kg och tog en överlägsen seger före Bengt Forsling som hade 3,7kg.
Bäste veteran blev Poppo Olsson som hade 3,4kg och tog sin andra raka seger.
Damklassen vann Ann-Kersti Norgren på 2,7kg

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln