Urviken, Skellefteå

Del 2, PSC:s norrlandshelg:
Kristoffer Löfroths provfiske förra veckan visade på att stormörten fanns där. Tidig avresa till Mordors rike som vi säger i hockey sammanhang. Men nu är det ju inte hockey som gäller idag.
Framme i tid för att ge Björn Eldh en björnkram och puss på kinden. Stora förhoppningar efter fjolårets andraplats efter Andreas Anttila. Slagen med några gram då. Nu helt nya förutsättningar. På plats är några hundra av Norrlands bästa pimpelfiskare. Kryddat med Ulf Keinström och den sent ankomne Joakim Nordberg som vann för två år sedan. Här har Norrbottensfiskarna vunnit stora lagrar.
När starten går befinner jag mig inom samma område som ifjol då stormörtarna stod i kö för att nappa på mina myshkor.  Snacka om att jag satt som en fågelholk efter den första kvarten. Inte ett napp . Inte ens en dragning i linan. Då kommer den första fisken upp. Antiklimax en gärs. Ett dålig tomen. Så fortsatte det. När jag efter en halvtimme träffar Ture Nilsson på isen och hör att han fått ett 20 tal mörtar av bättre kaliber,stannar jag med honom och efter ytterligare en halvtimme får jag et kortvarigt drag av mörtar i 200 grams klassen.
Fort slutar det när Mattias Markström och mästerfiskaren Hans-Olov Lindkvist kommer till oss. Jag fortsätter att sitta kvar ytterligare en halvtimme. Mattias har nu gått upp mot husvagnarna. När en halvtimme av tävlingen är kvar går jag resignerat hemåt. Stannar till när jag ser att Hans-Olov drar småabborrar vid udden. Stannar till och tar ett gammelhål. Efter ett tiotal riktigt småa abborrar börjar mörtar i storleken80-100 gram dyka upp i allt snabbare fart. Men det är ju alltför sent. På min maskpreparerade kro k fullkomligt slänger de sig på fram till slut skottet skjuts,
 
Framme vid invägningen ser jag Mattias påse. Jämför den med min 3660 grams påse att den är mycket STÖRRE. Han valde rätt när han gick för att söka större fisk på annat ställe. Får höra att Leif Forsell från Älvsbyn tävlande för Skellefteå vägt in närmare 8 kilo. Träffar en glad Joakim Nordberg som visar sin tagg på dryga 8 kilo . Jag gratulerar honom på stående fot till segern .Han berättar att han gick till det område som han vann på för 3 år sedan. Flaket utanför husvagnarna. Där fanns det småabborrar först för att sedan övergå till riktiga fläskmörtar. Grattis Joakim säger jag som avslutning.

/Stig Granström