Flugannappet på Växsjön

Idag avgjordes Flugannappet på Växsjön, en sjö som varit lite på nedåtgående de senaste åren. Så en målvikt på 6-7kg tänkte jag borde räcka långt, särskilt då det ganska ofta på senare år har sjunkit fort i resultatlistorna. 

Förra gången jag var på Växsjön var ett DM strax efter milleniumskiftet och gick då efter vänsterkanten. Denna gång blev det högerkanten efter tips av min Farbror Lars-Olov. 
Började med fisk i första hålet och det tredje var bra antalsmässigt. Storleken var det sämre med och efter ett till bra hål och fläcken kändes överfiskad då det var några som började där. Så drog jag vidare några hundra meter till.

I det första hålet på det stället fick jag runt 1kg i, jagande fisk som spotta upp småmört. 
Dock blev det inga fler fiskar runt omrking och jag flyttade närmare land, där det fanns mycket fisk. Men det var återigen många små, hade några bra hål och det ökade ändå ganska bra i kunten. 

Min sista timme var bedrövlig och jag vägde in 6,3kg som räckte till en andraplats i herrklassen bakom Mats Larsson som hade 7,8kg.

Dagens högsta vikt hade Bengt Nilsson med sina 8,3kg.
Äldre herrveteran vann Göte Olofsson på 8,2kg.
Bäste dam blev Ann-Kersti Norgren på 4,4kg.

Sammanfattningsvis kan vi säga att fisket var bättre än förväntat och i veteranklasserna var det många över 7kg. Så ibland har man tur som går i herrklssen.

/Erik

 

Resultatlista med pristagarna, saxat ifrån Flugans hemsida
Resultatlista med pristagarna, saxat ifrån Flugans hemsida

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln