Målingspimpel och DM med ungdomssatsning!

Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is! Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is!

I helgen avgjordes under lördagen Målingspimpeln och under söndagen Jämtland/Härjedalens DM på Ängersjön.

Ett nytt grepp för i år av att jag, Daniel Eriksson och Loe Eriksson agerade ungdomscoacher på tävlingen. Detta innebar att vi samlade ihop alla juniorer före tävlingen för en taktikgenomgång om vad vi visste om vattnet och hur vi ansåg att de skulle ta sig an uppgiften. Dessutom erbjöd vi dem som ville att vi kunde gå tillsammans med dem under dagen.

Vi hängde därmed med några av Bergsfiskarnas duktiga juniorer, bla vår korre Arvid Einarsson, och förhoppningsvis fick de ut något av dagen.

Vår förhoppning är att fler DM arrangörer går i samma bana och försöker göra något bra för våra ungdomar. De vill och kan ofta mycket men det skadar inte att få lite stöd och peppning av någon erfaren tävlingsfikare emellanåt! Och tar vi inte själva avsvar för föryngringen av pimpelfiskare kan vi inte heller kräva att någon annan ska göra det, eller hur...?

Mest fisk under Dm fick Mikael Vestlund före Hans Erlingsson och Lars "Välle" Vestlund.

Läs mer här:
http://sveg.se/dm-pimpeln-avgjordes-p%C3%A5-%C3%A4ngersj%C3%B6n
http://sveg.se/112-fiskare-kom-till-start-i-m%C3%A5lingspimpeln
http://www.tidningenharjedalen.se/harjedalen/sveg/favoritseger-i-malingspimpeln  

Till helgen drar min "riktigt" säsong igång. Som jag längtar efter att tävla...

/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lennart » Pimpelpodd - Säsongssummering:  ”Hur går det med er pimpelbibel? Den skulle ju vara klar för flera år sedan?”

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln