Målingspimpel och DM med ungdomssatsning!

Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is! Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is!

I helgen avgjordes under lördagen Målingspimpeln och under söndagen Jämtland/Härjedalens DM på Ängersjön.

Ett nytt grepp för i år av att jag, Daniel Eriksson och Loe Eriksson agerade ungdomscoacher på tävlingen. Detta innebar att vi samlade ihop alla juniorer före tävlingen för en taktikgenomgång om vad vi visste om vattnet och hur vi ansåg att de skulle ta sig an uppgiften. Dessutom erbjöd vi dem som ville att vi kunde gå tillsammans med dem under dagen.

Vi hängde därmed med några av Bergsfiskarnas duktiga juniorer, bla vår korre Arvid Einarsson, och förhoppningsvis fick de ut något av dagen.

Vår förhoppning är att fler DM arrangörer går i samma bana och försöker göra något bra för våra ungdomar. De vill och kan ofta mycket men det skadar inte att få lite stöd och peppning av någon erfaren tävlingsfikare emellanåt! Och tar vi inte själva avsvar för föryngringen av pimpelfiskare kan vi inte heller kräva att någon annan ska göra det, eller hur...?

Mest fisk under Dm fick Mikael Vestlund före Hans Erlingsson och Lars "Välle" Vestlund.

Läs mer här:
http://sveg.se/dm-pimpeln-avgjordes-p%C3%A5-%C3%A4ngersj%C3%B6n
http://sveg.se/112-fiskare-kom-till-start-i-m%C3%A5lingspimpeln
http://www.tidningenharjedalen.se/harjedalen/sveg/favoritseger-i-malingspimpeln  

Till helgen drar min "riktigt" säsong igång. Som jag längtar efter att tävla...

/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln