Påsken 2016 stundar!

Abborre (1350 g) från nya hemmavattnet Abborre (1350 g) från nya hemmavattnet

Ännu en säsong, ännu en påsk. Påsken som för många blivit något av höjdpunkten på pimpelsäsongen drar igång i dagarna och många vässar troligtvis sina krokar i just detta nu. Jag är en av dem. Inget ska åtminstone fela i taktik och förberedelser på förhand, speciellt inte när min säsong hittills landar på endast 4 tävlingar. Ett rekord i sig för min del men som bekant kom en flytt från Sveg till Hudiksvall i vägen vilket har ”saboterat” flera fina tävlingshelger.

Trots avsaknaden av tävlingar har jag åtminstone fritidsfiskat en hel del i alla fall, och i och med detta känner jag mig trygg i att timingen sitter där den ska. Senast i helgen var Sundsvallssonen tillika tävlingsfiskaren Emil Sjöberg och besökte mig i nya huset och då passade vi givetvis på att utforska mitt nya träningsvatten som endast ligger 50 meter från huset…:)

Resultatet av fisketuren var positivt! Emils största borre för dagen landade på 950 gram och jag lyckades lyfta två över kilot. 1020 g och 1350 g. I övrigt ett varierande fiske, från 20 g till 200 g beroende på hål och ställe. Summa summarum, sämre kan man bosätta sig…:)

På fredag drar påskhelgen igång för min del (och Erik & PA Nyberg) och det troliga schemat är:

Fredag: Ytterbergsnappet alt Bybergspimpel. Ytterbergsnappet är en trevlig tillställning som i år kommer avgöras på den intressanta sjön Gässjön. Troligen vinnarvikt på 4-5 kg. Bybergspimpeln, där jag vann ifjol, är även den ett finfint arrangemang och segrarvikterna kan visa år, som ex ifjol, leta sig upp mot 9-10 kg. På fredag kväll ska jag sedermera träffa ungdomarna på pimpellägret i Jämtkrogen för lite fiskesnack. Det ser jag också fram emot.

Lördag: Turingen bjuder in till påskaftonstävling och det brukar bli mycket folk. Ifjol var jag tvåa så jag hoppas givetvis kunna kliva högst upp i år. Troligtvis blir en sån som Daniel Eriksson och flera andra svåra att knäcka men ett försök ska jag göra.

Söndag: Vikinganappet och chans för mig och ett antal andra att för gott ta hem Vandringspriset som gått sedan 2000-talets början. Ifjol blev det seger och vi testar igen. Här är dock konkurrensen stenhård och mycket ska stämma på vägen om man ska vara i topp.

Måndag: OS på Storhamra. Antalet timmar man har funderat på denna tävling sen ifjol är många. Tankarna har figurerat kring allt var det nappar bäst till om man möjligen får se en björn eller bjärv på isen detta år. Hamrasjön har allt och lite till. Ett måste varje påsk. Stenhård konkurrens givetvis och om det är bra före blir det nog en långpromenad för mig, detta trots att de fick monstervikter I sundet ifjol då Laxen vann och flera i området hade över 15 kg!

Sen blir det hem och ladda en dag innan avfärd mot Finland med svenska landslaget. Hem måndag innan avfärd fredagen därefter till SM. Så, än finns det tid för framgångar!

Vi ses väl antagligen till helgen!
Martin

Etiketter: påsk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln