Resumé påsken 2016

Påsken 2016 för min del började på långfredagen med fiske på Bybergspimpeln, följt av Överturingen, Vikinganappet och OS.

Började Bybergspimpeln på samma område som ifjol men vi var betydligt fler den här gången så redan på förhand förstod jag att det skulle bli tufft. Fick dock lite fisk inledningsvis innan jag tittade ner i kunten och iaktog omkring 1,5 kg. Förväntade mig att segrarvikten skulle hamna på minst 5-6 kg och begav mig därför av. Slog några hål på vägen mot bortre landet och fick sporadiskt med fisk. Efter en timmes svängom bakom ön, utan resultat, gav jag mer eller mindre upp och gick tillbaka där jag fick sporadiskt med fisk. Här fick jag åter kontakt med fisk om än i begränsad utsträckning. Vägde in 2,5 kg vilket inte visade sig vara så dåligt denna dag! Segraren Jonas Back hade 3,3, kg och visst grämde man sig lite att man inte stannade kvar där jag ändå hade kontakt med fisk, men å andra sidan var det svårt att veta att vinnarvikten skulle hamna där den gjorde. Slutade 8:a.

Turingepimpeln började bra för mig i förhållande till dem runtomkring mig. Efter en flytt på 500 meter till andra sidan försvann dock alla förhoppningar då var och varannan fiskare verakde ha fått mer fisk än mig. Peter Forsberg vann efter ett sanslöst hål på enbart klunsar. Jag 12:a.

Till Vikinganappet hade jag taktiken klar. Börja där jag vann ifjol och sen göra en längre förflyttning när det var läge. Tyvärr fick vi sporadiskt med fisk på inledningen av tävlingen så min flytt dröjde lite för länge. Hade sedan flytten ett bra fiske tävlingen ut och här grämde jag mig odentligt efteråt. Inte nog med att jag gjorde flytten för sent, dessutom förlorade jag vandringspriset med minsta möjliga marginal mot årets vinnare Mikael "Baddarn" Rehnman. Det hade faktiskt räckt med seger för Bror E Olsson, som förlorade tävlingen med endast 6 gram mot Baddarn, för att vandringspriset hade blivit mitt. Men måste ändå poängtera att Baddarn var en mycket värdig vinnare. Mitt resultat i tävlingen en 5:e plats på 11,4 kg.

OS pimpeln på Hamrasjön hade jag också taktiken klar. För första gången på påsken svarade dessutom kroppen bra och jag var först av samtliga längst upp på sjön. Jag valde dock, i motsats mot de flesta andra, den väsrta fjärden vilket inte var ett bra val. Övre delen av sjön var överlag en skugga av sitt vanliga jag och där var den dagen över. Men men, det är liksom sånt man får räkna med när man utmanar sjön på egen hand och det kommer fler chanser. En sak som var synd var dock att jag och Daniel Eriksson kvällen innan hade kastat ut våra lättare tafsspön (mörtspön) ur kuntarna med argumentet att "börjar man fiska tafs på Hamrasjön är man borta ur leken". Tjotjena, inför start fick vi reda på att mört skulle räknas och visst kändes det ändå en smula bittert då jag kom i kontakt med mört upp mot hektot som tog på trekrok en bit in i tävlingen och där jag inte kunde servera dem ordentligt. Kommer mört räknas även nästa år kommer jag nog omvärdera poteniella vinnarställen på sjön, för den verkar verkligen hysa otroliga mängder silver. Och redan nu hade vinnaren Micke Engvall mestadels silver i påsen... Placering för min del långt ner på 7,4 kg efter drygt 2,5 mils rännande på sjön.

Så, påsken var stolpe ut för min del. Inget snack om saken men så är det ibland. Bara att slícka såren och ladda inför NM och SM. En bra avslutning där, ja då är allt frid och fröjd igen. Man vet ju av erfarenhet att det kan vända snabbt!:)

Må gott
Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln