Hur ett samtal kan vända misslyckande till medalj

Efter lördagens individuella tävling där jag gjorde uteslutande felbeslut så var det dags för revansch på söndagen.

Problemet var att vi i princip inte något om sjön. Vi hade en djupkarta att utgå ifrån och hade hört ryktesvägar att sjön skulle hålla grov abborre. 

Vår taktik var att gå 2 och 2, Per Gref och Per Morelius var sugna att stanna i starten då vi förstod att det skulle bli lite folk där. Jag och Lars var båda intresserade av att gå till den skarpa djupkanten längst bort till höger. En bit in på utgången visade det sig att många hade tänkt likadant. 

Första timmen gick ganska bra för mig(trodde jag) då jag fck två skapliga hål och lite sämre för Lars. Det blev mycket folk varje gång någon fick ett hål med några fler fiskar i och det lönade sig att hitta tomytor. Men tomytorna tog slut fort och när Morelius ringde efter ungefär timmen och berättade att han hade 4-5kg och jag hade 2-3kg. Han tyckte att jag och Lars skulle komma tillbaka mot starten, jag var tveksam till en början. Men efter några minuters funderande och det verkade som att det var "överstökat" på vårt området. Jag gick till Lars och frågade om vi skulle sticka hemåt. Lars var inte sen att haka på. 

Så efter närmare 1,5 timme in på tävlingstiden så hade vi gjort ett flytt på drygt 2km och satt nu bara några hundra meter ifrån starten. Jag sprang förbi många som fick fisk men slutade till sist vid Noras ÄHV-lag som verkade ha ett bra fiske. 

Jag började en snett utanför dem och borrade mig mot dem då jag inte fick något. Men jag fick inget i dessa 4 hål heller. Så jag drog mit innåt och provade några gammelhål. Här fick jag några fina fiskar. Men till min frustration såg jag nu att Noras ÄHV:er satt i mina gammelhål utanför och lyfta fina abborrar i jämn takt. 
Så jag stack ut igen och förborrade några hål som jag lät stå när jag gammelmetade några andra hål utanför. Här fick jag också fisk, men inga mängder. 

Under tiden har jag sett Pentti Harmaala gå in mot land och börjat få fisk i varje hål i en linje. Men han hade lämnat en lucka inne i viken så jag sprang dit och i andra hålet får jag 1-1,5kg med fina abborrar. Lika så i 6:e hålet, under tiden kommer Lars emot mig och säger att han har fått en del i gammelhålen utanför. Men fläcken där jag fått är lite. 
Jag får ett tredje hål med ett 1kg i innan jag tar av ett av mina tomhål som nu verkar ha dragit till sig mycket fisk. Här blir jag sittande ett tag och får 15-20 abborrar mellan 70 och 300gr. 

Jag som har fått suttit i fred frå nu allt fler runt omkring mig. När det slutar nappa i hålet är det dryga timmen kvar och efter ett tags snurrande i området så känner jag att jag måste söka mig till nya områden. Jag har nu gissningsvis runt 10kg och Lars gissar på att han har 5kg. Då måste vi åtminstone nå 30kg tänker jag. Vi har guldläge nu, men de förhoppningarna svalnar lite när Stefan Holmudd och Andreas Lundberg kommer förbi och berättar om att många lag har haft kanonfiske längst upp till vänster. 

Jag chansar på att sticka närmare starten och Lars blir kvar. Jag kommer till Gref och Morelius när det återstår 20 minuter. Gref sitter och lyfter fina abborrar hela tiden och de tror att han har fått 5kg i bara det hålet. Sammanlagt tror de att han har upp emot 15kg och Morelius gissar på 12-13kg. 

De sista minutrarna blir en jakt på att lyckas lura några extra abborrar innan slutskottet smäller och vi knatar in de 50-100m som vi sitter utanför starten. 
När vi börjar tömma upp fisken i våra påsar så börjar vi förstå att det här kan räcka ganska långt och det bekräftas när vi väger in 44,8kg.

Det blir en lång väntan och ryktena går om att CFC och ett NGF-lag har fått bra. Det visar sig vara sant då CFC väger in enorma 52kg och NGF har 44,7kg. Alltså bara 1hg mindre än oss, det är ju knappt en abborre idag. 
Vid prisutdelningen ropar de upp oss som silvermedaljörer och det är bara att konstatera att telefonsamtalet efter 1 timme räddade oss idag. Särskilt efter som många fiskare redan då hade 8-10kg. VInnarna CFC hade kanske dryga 30kg då efter 1-1,5 timme. Vårt lag hade runt 15kg efter 1 timme och i bästa fall 20 efter 1,5 timme.
Men i vissa fall blir det färre vid starten och många långt bort. Det här var ett sådant tillfälle och vårt lag hade yta att fiska av i längre tid än många andra lag. Det tillsammans med snabba beslut och bra kommunikation räddade oss idag, även om vi troligen var på ett sämre område. 
Givetvis får jag tacka mina lagkamrater Per, Per och Lars som gjorde ett kanonjobb denna dag.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln