Säsongssummering del 1

Klassegrarna ifrån säsongspremiären. Klassegrarna ifrån säsongspremiären.

Nu är det en dryg månad sedan som SM avgjordes och tankar om vad man gjorde rätt och fel under säsongen. Men det är även några saker som jag blivit bättre på och tar med mig till nästa år. Men nu är det dags att summera säsongen 2015/2016

Årets säsong började som vanligt med HDH-Cupen. Där Stefan Spännar sopade banan med alla andra och slog till med platssiffran 4:a på 3 tävlingar. Vi vet alla vad det innebär, 2 segrar och en andra plats. Bland damerna blev Marie Björklin bäst, damveteran plockade Gunbritt Magnusson hem och jag tror att Mats-Arne Axelsson vann herrveteran(?).

Vidare gick det för min del mot tävling på Lilla Aspan och isen var då skaplig. Det här var veckan innan jul. Men isen var tillräcklig tunn för att jag skulle få se den stora öringen genom isen som hade slukat min krok. Efter några minuters drillning och god hjälp av medtävlare så hade jag en öring på 3,5kg på isen.

Efter det så blev det dåliga isar runt åtminstone Falutrakten och Nyårsnappet fick flyttas till, just det. Lilla Aspan igen, den här gången så vann Jonas Gustafsson tämligen enkelt och började därmed en otrolig segerrad. Men en som ville grusa Jonas tankar om en ny seger i Pimpelsport Cup var Anders "Laxen" Axelsson som slog till med en fin seger när han plockade hem Norarycket. En seger som han höll länge tills PSV flyttade norrut en helg i slutet av februari. Då tog Luleåfiskaren Joakim Nordberg över ledningen efter att han visat vart skåpet skulle stå på Ursviken i Skellefteå. Utöver Cuptävlingarna så visade Jonas Gustafsson återigen att han näst intill är oslagbar inom dalagränserna med segern i Cancerpimpeln på Runn som en av många.

Fram hit så hade tävlingar över i princip hela Sverige avgjorts. Något som inte skett på många, många år. Men frågan är ändå om inte det är nu säsongen börjar "på riktigt" med slaget om Runn, Kälarne Cup, påsk och Sm.

Slaget om Runn och Kälarne Cup gick dessvärre som vanligt samma helg igen. En ovana som får många att ligga sömnlösa när de ska välja om det vill dra många små eller stora fiskar. Det har vart flest genom åren som ändå valt slaget om Runn. Så var det även iår och där gjorde Jörgen Andersson en repris på Per "Chefen" Nilssons bragd ifrån ifjol. Han tog en dubbelseger, även om den var knapp på Runn där endast 5gr skiljde mellan Jörgen och K-O Wikström. Efter den här helgen så började det också tätna i PSC. Det visade sig att den spänningen skulle pågå i några veckor tills allt skulle avgöras under påsken.

Fram till påsken så hade Jonas Gustafsson, Jörgen Andersson, Laxen Axelsson och Mikael Rehnman utmärkt sig allra mest med tunga segrar. Jörgen Andersson hade så långt tagit den tyngsta på Falumästerskapet med 284st deltagare.

För egen del så slutade säsongen med 1 totalseger, några topp 5 och ett SM-silver i lag uppe på Granträsksjön som en fin avslutning. Får åter igen tacka mina lagkamrater som gjorde ett grymt jobb där.
Jag lyckades även bli en av 3 som tog sig över 100 poäng när det gjordes upp om Vikinganappets vandringspris. Tyvärr räckte inte mina 103p så långt mot Martin och Micke Rehnman som hade 114 resp 118p. Men mer om det kommer i nästa del(påsk, NM och SM) som Martin skall skriva om.

Ett stort tack för den här säsongen alla inblandade.
Det är alltid lika roligt att komma ut på tävlingar och prata fiske med alla inbitna.
Sen är det givetvis det själva tävlingsfisket som är roligast. Men det behövs trevliga medtävlande för att man ska ha lust att åka varje helg också!

/Erik
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln