Äntligen har säsongen dragit igång!

Isarna har sedan några veckor lagt sig i större delen av landet, så även här nere i Göteborgstrakten. Fortfarande är den dock relativt tunn och ligger endast på småsjöar i skogen, men ändå… Med lite tur kan man kanske hinna med en mormyskatävling innan nyår. Tanken är att vi i Norra Älvsborgs distrikt ska försöka genomföra årets DM, som inte blev av i våras då det inte fanns någon is. Om jag inte är helt ute och cyklar är det ett öppet DM, så alla som önskar är välkomna att delta!

Tävlingskalendern för mormyska är som vanligt glesare än för pimpel, men det finns många trevliga tävlingar för oss mormyskafiskare att åka på. Den första tävlingen, Höstdarren, avgjordes den gångna helgen på Båtstasjön i Borlänge. Resultatet finner du här: http://www.tunabygdens-sfk.se/?p=1931.

Helgen som kommer inbjuds vi mormyskaentusiaster till ännu en helhelgstävling, Dalakampen http://www.tunabygdens-sfk.se/?p=1934, även den tävlingen arrangerad av Tunabygdens SFK i Borlänge.

En glädjande nyhet för oss mormyskafiskare är att vi i år har en egen cup här på pimpelsport.se. Den heter Pimpelsport Mormyska Cup och genomförs på liknande grunder som originalet för alla pimpelfiskare, Pimpelsport Cup. Mer om cupen kan du läsa om här. Deltävlingarna är spikade och sjöar meddelas så snart som möjligt, resultaten kommer även de att uppdateras snarast efter en deltävlings genomförande. Hoppas nu att detta blir en succé och att vi ses många gånger på vinterns isar!

Som mormyskafiskare i södra delen av landet är har man alltid en stark längtan att hoppa in i bilen och fara norröver för här nere finns oftast ingen is, och finns det is är vi få som är inbitna mormyskafiskare. Tävlingssäsongen är kort med endast ett DM och något eventuellt KM på programmet. Så ser det även ut att bli 2017, så här sitter man och får lite fiskefrossa när man förra helgen stannade hemma för att röja skräp och köra på tippen, renovera, lägga golv och spika list hemmavid istället. Nu är det ännu en trevlig tävling på gång, men även denna helg blir det till att vara kvar på Bästkusten. Födelsedagsmiddag på lördag med trevliga gäster och tösens fotbollsavslutning på söndag sätter käppar i hjulen för mig denna gång. Å andra sidan finns ju andra kvalitéer i livet än mormyskafisket.

Ni som förra året läste min artikel i Sportfiskarnas tidning kände kanske igen sig i mångt och mycket. Där kom ju dock inte alla sidor av myntet, eller snarare kuben eller någon annan geometrisk kropp med ännu fler sidor, fram. Att fara land och rike runt efter mormyska tävlingar gör ju att man tidvis under året försummar delar av det viktigaste i livet, familjen… Det är inte alltid man möts av blida blickar från varken fru eller barn när man för åttonde helgen i rad deklarerar att man ska sätta sig i bilen mitt i fredagsnatten för att ännu en gång åka 50-60-70-80 mil enkel väg och ännu en gång smyga ut på isen i hopp om att ta den där försmädliga förstaplatsen. När man ser det ur detta perspektiv så är det egentligen ingen uppoffring att missa vare sig Höstdarren eller Dalakampen, även om det hade varit riktigt roligt att vara med och slåss om segern igen.
Det dröjer dock inte alltför länge innan jag far iväg på årets första tävling, så håll i nappindikatorn för snart kommer kommer sörlänningen på besök!
Skitfiske på er!!!