Andra segern på Norrsjön

Norrsjön brukar vara den sjön jag placerar mig bra på men aldrig vinner även om jag har lyckats vinna Julnappet en smällkall annandag i slutet på 90-talet. Fisket är svårt då vinnarställena varierar från norra änden ena året till södra nästa. Dessutom fungerar alla tekniker från trekrok, tafs till myska olika bra så man måste vara beredd på att anpassa sig hela tävlingen.  Att vinnarvikten varit allt från 3 - 8kg på de större tävlingar på sjön genom åren bidrar ju dessutom till svårigheterna att bestämma en plan för dagen. Startlandet brukar dock vara ett av de säkra ställena som ger topplaceringar men inga vinster.

Då det förväntades fler deltagare än vanligt och många utan erfarenhet av sjön gissade jag att många skulle promenera iväg en bit i den fina föret och startlandet glömmas bort lite. Planen blev att starta några hundra meter norr om starten och hinna få några bra hål innan det blir sönderborrat och sedan bara jobba med tafsen. 

Morgonen blev extra tidig för mig och Nilsson ("Chefen") då det under ruskningen blivit lite oklarheter för gänget som ruskade norra änden. Lite omruskning i månskenet och bitande kyla följt av parkeringsvaktarbete och det blev snart tid för utgång. Många avvaktade i starten efter genomgången så det kanske inte var så många promenadsugna som jag trodde. Gick med Olle Eriksson ett stycke för att kolla var han tänkte gå innan jag vek av norrut mot min startpunkt. Vi blev bara 8st i det området men 30-40st satt närmare starten så det skulle snart bli trångt längs hela kanten. 
Kontakt direkt i första hålen och hade 50 stycken efter 4 hål så inget annat än en kanonstart. Borrade några hål till utan resultat innan jag flyttade mig till en oborrad yta och här blev det riktig fart. Plockade nästan 50st och några till i hålen runt omkring innan det var sönderborrat här också. Nu hade det börjat komma tillbaka folk som varit i norra delen och flera kom utifrån sjön mot starten så gissade det varit riktigt segt på morgonen i andra delar av sjön. Hittade ett litet område till där jag plockade upp runt 30st men fick verkligen vara noga med att ha fräscha mygglarver för att de skulle nappa.
 
Nu var det verkligen helt sönderborrat så tafsspöt åker fram men efter en halvtimme med bara enstaka fiskar i gammelhålen så blir det till att bryta taktiken och leta nya områden. Vet att man nästan alltid kan få ströfiskar på stora områden ute på slätbotten i norra delen och där hade nästan inga fiskat ännu. Hade runt 170 fiskar nu strax efter halvtid och
 räknade med att det kunde krävas närmare 250 för vinst. Letade först själv utan resultat innan jag anslöt till en klunga och fick några stycken men det tog snart slut där också. Fortsatte leta ute på slätbotten och med 20 minuter kvar fann jag en fläck som gav fisk i nästan alla hål. Slutade på 211st vilket jag trodde skulle räcka till en topplacering 
så var nöjd när jag gick mot invägningen. 

Efter lite snack med folk uppför "mördarbacken" och i invägningskön så förstår man att det varit en väldigt trög dag för de flesta och man får många vassa kommentarer när man har en bra påse och beklagar sig att det var segt andra halvan av tävlingen. Beskedet vid vågen var 5,1kg och ledning totalt. Hämtade borren och konten och när jag såg Stange som varit i södra änden väga 4,3kg och Pistol som varit norra viken väga in 3,9kg kunde jag glatt konstatera att min andra seger i Norarycket var klar. 

En trevlig stämning under prisutdelningen och säga vad man vill om tävlingar med prisbord men det bidrar mycket till stämningen runt arrangemanget. Att som arrangerande klubb och deltagare också få bidra till Pimpelfiskare mot Cancer känns bra och jag vill tacka alla som ställde upp, långväga som kortväga deltagare, sponsorer och privatpersoner. Förutom för det goda ändamålet tror jag dessa former av arrangemang i framtiden kan vara ett sätt att hitta nya kategorier av deltagare till pimpeltävlingar.

/Jesper

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln