Som en vanlig lördag i dalarna.

Det var ingen större skräll då Dalarnas första deltävling i DM-serien avgjordes på sjön Leran i Smedjebacken. S-O Holmberg tog totalsegern med sina 6,8kg. Ytterligare 2st var över 5kg. Mago Göransson som hade 5,6kg och var 2:a i Herrveteran och Per "Chefen" Nilsson som vann HS på 5,7kg. 

I övrigt var det några till över 4kg, men det var inte så många. Sjön visade sig ifrån en av sina svårare sidor idag och det gällde att komma rätt och hitta fläckarna om det skulle ge något. 

Det gjorde framförallt de 3 ovan nämnda och innan start stod jag och pratade med "Chefen" som trodde att han hade vart på Leran runt 40-talet gånger. Vi kan ju bara gissa hur många gånger Holmberg har varit där. Så vi kan konstatera att lokalkännedom är bra att ha ibland. Men det är inget snack om att herrarna kan fiska också!

Jag ska passa på att dra lite kuriosa och nämna att S-O Holmberg är en av få. Om inte den enda? Som har vunnit SM-guld i både HS, HV och ÄHV. Det är värt en extra hyllning!

/Erik
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln