Borlängedominans på Byrviken

Klassegrarna Bernt Berggren och Dan Esbjörs Klassegrarna Bernt Berggren och Dan Esbjörs

Byrviken i Leksand var platsen för Dalarnas andra deltävling i DM-serien. Jag började i närheten av Bernt Berggren och en formstark Dan Esbjörs. Det började nappa ganska snart för oss alla 3 och första 1-1,5 timmen var bra för min del. Men efter ungefär 2 timmar gjorde jag en dum manöver och gick till ett ställe där jag fått skapligt 2 år innan. Det var en fläck med fisk i nästan varje hål. Men antalet var alldeles för dåligt och jag såg på håll att Dan och Bernt fortsatte dra fisk hela tiden. 

Med 30-40 minuter kvar så gjorde jag återigen ett flytt en bit utanför där jag börjat och där satt jag i samma hål tills slutskottet small.

Dessvärre så verkade min "bomtimme" ha kostat för mycket och mina 6,9kg räckte till en 7:e plats i HS. Som ändå kan vara användbar i DM-serien. 

Bättre gick det för de andra bilen, Bernt Berggren slog till med en totalseger med 9,1kg. Dan vann HV med dagens näst högsta vikt, 8,8kg. Jonas Gustafsson kammade hem sin andra 2:a i DM-serien med sina 8,4kg. 

Så sammanfattningsvis kan man säga att det var en bra dag för vår bil då jag var överlägset sämst på en 7:e plats och 6,9kg. 

Efter tävlingen så blev det 1 timmes skridskoåkning för mig och Gustafsson. Så man kan säga att det blev en heldag på is!

I morgon har Borlänge och Falun KM på Bysjön i Borlänge. Vi får se i morgon bitti om jag åker. Men det är fin abborre i sjön. Så lite sugen är man trots att allt! 

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln