Veteranen Challe Fasth tog de historiska första poängen i Pimpelsport Mormyska Cup!

Efter att ha tvingats söka med ljus och lykta efter en reservsjö, lyckades Daniel Ahlgren finna en skogsjö utanför Tibro. Vattnet är Tibro SFKs klubbvatten och lystrar till namnet Björsjön. Sjön var, för alla, okänd som mormyskavatten men skulle hålla ett bra bestånd av abborre. Det har tagits borre på 1,6 kg där, fick vi veta innan starten. Gäddor fanns det tydligen mycket av, så då borde det ju finnas mört... eller...?

De elva deltagarna äntrade isen och gick ut till de föredömligt utmärkta rutorna. Undertecknad startade mitt på rutan med två snabba hål som mäskades med brödmäsk och jokers. Två nya hål slogs en bra bit därifrån, det ena med bara mäsk och det andra bara med jokers. Snabbt tillbaka till de första hålen och från 5 meters djup kommer fem abborrar snabbt  upp. Inga klunsar, men ett hg tillsammans i alla fall. Bra start tänkte jag... Tiden gick och det nappade på halvdåligt med ett gäng microber i påsen. En del var så små så jag var orolig att det skulle ge minusvikt vid invägningen. När de två hålen dog ut testade jag de andra två hålen, 2 meter djupt och stendött! Rask march tillbaka till utgångsposition och upp med en handfull microber till. När en timme av de 2,5  återstod fann jag för gott att lämna min position och söka mig till den lilla klunga som bildats längs ena kanten av rutan. Det visade sig att alla hade haft det ganska trögt, förutom Challe Fasth som dragit upp några mörtar. Själv hittade jag ett fint hål som gav femton borrar till innan slutsignalen ljöd. Tyvärr var även de mycket små och vikten blev 369 gram, mot Challes 737 g. En trea efter Daniel Ahlgren med 549 g blev det i alla fall.

Efter lite förplägnad stegade vi ut i ruta två och taktiken byttes helt. Lite mäsk i ett ehål, jokers i ett annat och sedan jaga abborre. Inte förrän efter 20 minuter hittade jag borrarna tack vare klungan som bildats kring, vad Kristian Ekman skulle bli varse den hårda vägen, en risvase. En hektosfisk på första och hoppet tändes, men... det var de små som dominerade fullständigt. Efter att ha konstaterat att mäsk och/ eller jokers absolut inte fungerade i denna sjö fortsatte jakten. Abborrarna kom upp i maktig takt, men de byggde inte så mycket i vikt tyvärr. Med 577 g blev det en trea till efter Jan-Henrik Branell (955 g) och Kristian Ekman (607 g). Totalt en tredjeplats i HS och Mormyska Cup. Inte riktigt det fiske vi alla hoppats på och förväntat oss, men en tapper skara som jobbade hårt i Pimpelsport Mormyska Cups första deltävling.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln