Inför Levi Svedberg Challange, PSC DT3, på lördag!

Till helgen, lördag den 11 feb, återkommer Pimpelsport cup med säsongens 2:e DT (i och med att Jokernappet blev inställt). Och denna gång vänder vi oss för första gången i cupens historia till det gamla stordistriktet Gästrikland.

Tävlingen, Levi Svedberg Challange, är uppkallad efter en av pimpelhistoriens allra främsta utövare. Levi, idag 80 år, tog både guld, silver och brons i SM-sammanhang under sin aktiva karriär som avslutades för 5 års sedan. 

Tävlingssjö är Levis favoritsjö Storsjön vid Sandviken, där Levi förövrigt vann SM 1975 i konkurrens med 2000 (!) andra startande.

Tävlande från stora delar av pimpel-Sverige förväntas till tävlingen vilket därför också kommer innebära många värdefulla PSC-poäng.

Tävlingsledningen har lagt extra fokus vid att locka ungdomar till tävlingen. Bland annat har en rad riktigt fina varupriser skakats fram till juniorprisbordet, eller vad sägs om en full krokask med URBANKROKAR eller det nya VIM-pimpelspöt?

Dessutom berikas tävlingen med Sveriges allra häftigaste vandringspris till den som väger in den högsta vikten! Bara att få möjlighet att se vandringspriset är i sig värd en tur till Sandviken kan vi, som redan har haft möjlighet att se priet, utlova.

Tävlingsledare Thomas ”rosa mössan” Larsson skriver själv följande om fisket inför tävlingen:

Fisket i Storsjön Västfjärden
Storsjön(västfjärden) är en relativt grund sjö med maxdjup på ca 15m. Stora delar av sjön består av sakta sluttande botten. Stora mängder gös och stora mängder gädda simmar i sjön.

 Fisket efter abborre i storsjön bedrivs relativt land nära. I anslutning till vassvikar och uddar och stengrund. På våren hittar man fisken i anslutning till lekvikarna.
 
Efter vasskanter är det oftast små fisk 10-20gr som dominerar, med inslag av någon bonus imellanåt.
 
Vinkelpirk eller (fagersta pirk) som många kallar det är det som dominerar på pirk fronten i detta distrikt. En liten simmande pirk med en 16 eller 14 krok, gärna i röd gul svart chernille krok, eller en levi krok i lim i orange blå lys. Är det som brukar funka bäst tycker vi.
 
De tävlingar vi har haft sista åren på västfjärden så har det varit vinnarvikter mellan 6kg-14,6kg.
 
Folk utifrån har senaste gångerna vunnit på ”gamla” vinnarplatser där vi i stort sett slutat fiskat på efter att det varit så dåligt där i många år, men på senaste åren levererat riktigt bra vikter. Men där det är fisk den ena gången behöver det inte vara fisk gången efter. Den större fisken i sjön på mellan 30gr-300gr finns lite överallt. Men inte många som hittar den, ibland hittar man den på något grund. Ibland i sund och ibland i vikarna fast lite längre ut då. Hittar man blandfisken och att den nappar så då är man i toppen.
 
Isen är i dagsläget ca 30cm och blank is. Riktigt kanon före. Man kan ta sig lång distans på kort tid för dom som orkar.
 
Om de som känner att de orkar och tycker det är roligt att springa långt, så finns det vädigt fina områden långt bort med öar sund och grund, som normalt sett håller fisk. Men för dom som vill ta det lungt och traska på en liten bit ut i viken, strax utanför starten så är även det ett klart vinnarställe ibland. Det som man ska tänka på är att man inte ska borra i Bilbanan/isbanan där dom kommer köra någon slags istävling någon helg efter.

Bland annat Urbankroken har sponsrat med pris till juniorklassen.
Bland annat Urbankroken har sponsrat med pris till juniorklassen.
Etiketter: pimpelsport cup psc

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln