KM på Liljan

Efter en rejäl promenad utan fisk på Storsjön under lördagen så var det en småmör kropp man försökte tvinga upp på söndag morgon. KM på Liljan med måttligt deltagarantal stod på agendan. Särskilt då en handful deltagare var med på mormyskafestivalen istället. Falun och Borlänge kör gemensamma KM och ändå så är vi bara runt 20 pers på den andra deltvälingen. Det var några fler på den första deltävlingen som ändå var på en sjö med bra fiske som man kan tycka ska locka deltagare. Jag vet inte om det skulle bli bättre med en KM-tävling istället för 3 deltävlingar. Det kanske kan vara värt att prova? Kanske statusen att bli klubbmästare skulle bli lite högre då? I söndags var jag själv i HS i Falun, en klubb som de senaste åren har fått ihop 2 herrseniorlag på DM. Det kan vara en slump då vissa är bortresta osv..

Hur som helst så började jag i en vik där Bernt Berggren brukar vara, Bernt som hade sonen William med idag och inte gick så långt själv.
Efter 45 minuter, 2st bottenborrningar och ett napp så var det inte mycket att vara kvar för. Jag hade ju redan borrat runt i hela viken och sprang åt det håll där jag på förhand fått flest tips. Det var ganska tomt efter hela kanten och jag stannade i en vik lite före den plats jag tänkt springa till.

Jag såg att Kjell Hellström satt och drog några små fiskar och jag borrade mig in mot en brygga en bit ifrån honom. I det 3:e hålet så började det äntligen att nappa, ganska omgående dessutom. Då hade ca: timman gått av tävlingen. Jag fick bra fart på fisken och lyckades höja den ifrån 4m djup till kanske 2m upp ifrån botten. Men helt plötsligt dog det av och jag fick gå ner till botten igen för att få igång dem igen. Jag fick kansk 40 fiskar i det hålet och drygt ett kilo i kunten. I nästa hål fick jag också fisk, men inte lika mycket. Kanske 5hg.

Sedan kom en period med lite ströfisk och i bästa fall ett hål med 10 små abborrar i.
Jag borrade mig ut mot ett stengrund där det suttit ett gäng med fritidsfiskare tidigare. Jag tog ett av gammelhålen som var av dimensionen 90mm. Som man brukar så satte jag ner hälen och bara en liten den av isen gick sönder. Jag sänkte ändå ner pirken och direkt så sög det i en abborre på 2-3hg. Inte helt oväntat så tog det stopp i den ishinna som fortfarande täckte delar av hålet. Tur i oturen var det smala hålet. Fisken kunde inte vända utan försökte simma uppåt. Så jag pickade sönder resten av ishinnan och lyfte upp dagens största abborre för min del. I samma hål fick jag sedan ytterligare 3st på 1hg och några mindre abborrar. Nu var jag nog uppe i 3kg och Jonas Gustafsson kom springandes. Han var smågrinig över att fisket inte var som han hade hoppats där han kom ifrån.

Med 1-1,5 timme kvar så blev det återigen en längre tomperiod och jag satt och kolla bort mot en stuga om jag skulle springa dit. Janne Björkman hann dock före och började veva omgående. Så jag fick springa dit som tvåa på fläcken och fick helt rättvist lite mindre än Janne på den fläcken. Janne som vägde in dagens tyngsta påse med 6,2kg.
Ture Fransson hade 4,5kg och sen kom jag själv på 4,2kg. Strax före Jonas Gustafsson på 4kg. Jag lyckades kvittera mot Jonas Gustafsson i Borlänges serie där vi båda har 1+2 och i Falun där man har slagit ihop HS och HV så har jag och Janne Björkman 1+2. Dessvärre så har jag några hekto mindre i totalvikt över 2 tävlingar än vad de två har.

Men jag får se till att lösa det på den 3:e deltävlingen. Det skulle sitta fint med dubbla klubbmästartitlar. Även om intresset verkar vara svagt ifrån övriga.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln