Bra deltagande på Cancernappet

Cancer nappet på Runn med start i storsund stod på schemat. Hela sjön var med som område och jag hade siktat in mig på ett ställe 5km bort. Jag fick sällskap av Jesper Dyberg och Per "Chefen" Nilsson.

Min start blev inte alls som jag hoppats. Inte ett napp de första 45 min. Jesper hade börjat få fisk tidigt. Även om det inte var något ös. Chefen sökte sig mot Jesper men anslöt ganska omgående när jag hittade fisken. 3 skapliga hål för mig gjorde det nog till min bästa halvtimme under tävlingen. Men sen var det fisktomt i ytterligare en halvtimme och jag kände att chanserna till seger och en topplacering var väldigt små. Lyckades åter hitta på fisken en gång till. Men jag fick ingen riktig fart i hålen och ofta blev det bara 5-7st. Chefen som satt 10-15 meter utanför mig fick många fler i hålen. Även om de flesta var av modell mindre.

Jesper satt kvar på startstället och hade bra fiske sista två timmarna. Det räckte till 8,4kg och en tredjeplats för honom. För mig och Chefen så dog fisket återigen ut med halvtimmen kvar och bägge landade på 5,6kg. 26gr till min favör. Det räckte till en 5:e plats i HS och en 7:e högsta vikt av 111 deltagare. Det säger en del om att Runn inte visade sig ifrån sin bästa sida idag. Snön hade nog gjort sitt till.

Jonas Gustafsson hittade dock. Fisken ganska omgående och hissade 12kg. 3kg före 2:an Jimmy Lagergren som hade åkt längst av alla?
Herrveteran vann föga förvånande SO Holmberg på 6,4kg. Bäste dam blev Eva Mörlin med 2,8kg.
Yngre Junior vann William Berggren på 1kg och äldre junior vann Erik Bjurström på 1.9kg.

I morgon har Dalarna DM på Kättbosjön. Där hoppas jag på en bra placering som ger mig en plats till SM nästa år.

/Erik