Inför DT 9 i PSC

I helgen är det dags för Falumästerskapet. En tävling där väldigt många cuppoäng står på spel. Kan även Falumästerskapet vara den tävling där slumpfaktorn har minst inverkan?
I början när jag bodde i Falun så pratades det i att man högst får missa en halvtimme på Runn om man vill vinna Falumästerskapet. Visst kanske det finns undantag, men jag kan tänka mig att det är väldigt få. Snittvikten på abborren är låg och segrarvikterna brukar allt som oftast vara höga. Vilket helt enkelt innebär att du helst ska en abborre på kroken ungefär 2 till 3 gånger per minut under hela tävlingen. Går du en halvtimme utan fisk så måste du ha ytterligare 0,3-0,5 fiskar per minut. Alltså drygt 20 till per timme och dem skalla du addera till de 120-180st i timmen du redan måste få för att lyckas ta en skalp.

Jag har suttit och kollat igenom gamla resultat på Falubygdens sida. Resultat ifrån 2004 finns i arkivet där. Kollar man igenom vilka som har vunnit respektive år sedan 2004 så är Per "Chefen" Nilsson den som har haft den längsta resan till startplatsen vid Roxnäs udde. Han bor drygt 10 mil ifrån Falun och jag vet att det inte var första gången som han deltog på Falumästerskapet. Förutom honom så är det bara Lennart Forsling ifrån Gästrikland 2005 som inte har vart ifrån dalarna eller åtminstone tävlandes för en dalaklubb. Men både Lennart och Per är ifrån angränsande distrikt och har fler deltagit på Falumästerskap än många masar.

Vad jag försöker säga är att det här kanske är den tävling där lokalkännedomen är viktigast och en av de svåraste tävlingarna att vinna. Men ni får gärna bevisa motsatsen och gärna komma med förslag på andra tävlingar som skulle vara svårare.

Men vi kan vara överens om att de tävlingar som är svårast att vinna är dem man helst vill vinna och där äran är som störst.

Jag hoppas vi ses på lördag. Då får vi se om Jonas Gustafsson(formen med 4 segrar på 5 tävlingar är ju onekligen där) pallar för favorittrycket och om Jörgen Andersson lyckas försvara titeln från ifjol. Det ska dessutom bli roligt att se om de två senaste årens trend att det är samma totalsegrare på lördag och söndag står sig. 2015 var det Per "Chefen" Nilson och 2016 var det Jörgen Andersson som lyckades med den bedriften.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln