Stig Granström: Ursviken 2017

Med goda förhoppningar anträdde vi resan mot Skellefteå halv 8 på söndagsmorgonen. I år hade jag 2 juniorer med i bilen. Daniel Bergman som nu börjar bli en veteran och Johnny Storelv en riktigt lovande tävlingsfiskare. Johnny hade jag lovat skulle få fiska i juniorklassen eftersom han är 15 år. Besvikelsen från min sida var stor när jag fickreda på att åldersklassen i Ursviken var till och med 14 år. Hmmm!!

Från Norrbotten hade vi mönstrat de allra bästa utom Andreas Anttilla som befann sig på Kanarieöarna.  Fjolårsvinnaren Joakim Nordberg verkade laddad. Men mest vinstsugna verkade Västerbottensfiskarna vara. Sugna på att återta tronen på hemmaplan. Mattias Markström och Roger Eriksson var verkligen taggade. Genomgång och så ut på isen.
Jag var väldigt kluven i tankarna om var jag skulle fiska och det höll i sig hela tiden. Först började jag gå iväg efter vägen ner mot bron där jag blev 2:a för 2 år sedan. Fort upptäckte jag att alltför många var på väg dit så jag bytte startplats till området framför Björnsholmen där jag vann Nyårskulan på abborre. Drygt 5 kilo då.

På vägen ut stötte jag på Staffan Öhgren  som hade dragit upp spår med skoter i den dryga 2 decimetern nysnö som kom förra veckan. Bra Staffan. Spåren hade frusit till så det var lätt att promenera.

Första hålet vid Björnsholmen gav ingenting. Staffan Öhgren fick fisk med jämna mellanrum. Byte av h ål gav några försiktiga småabborrar. Så blev de ti de tre nästa hål.  Inget drag som tidigare på denna plats. Jari Puljojärvi och Conny Svingdahl varpade i lugn takt upp fisk på fisk såg jag. Men jag fortsatte att söka mig utåt. I tre hål fick jag nu enstaka mörtar och några abborrar.  Mattias Markstöms bror hade nu ett ganska bra mörtdrag en bit ifrån mig. Vi såg att de som fiskade längre ut på flaket rörde sig stressigt fram och tillbaka.

När slutskottet för juniorerna avklingade såg att jag endast hade runt 2 kilo i min skrylla. Då flyttade jag ut i mitt hål som jag borrat längst ut från stranden, där jag haft mörtkontakt. Där blev jag sittande rseten av tävlingen. Mört på mört nappade försiktigt med jämna mellanrum. Några av bättre storlek.  Drygt 5 kilo hällde jag upp i plastpåsen innan jag promenerade mot målplatsen. Jari och Conny ansåg att de hade runt 6 kilo och därmed bäst på detta område.

Från Bron kom Tony Enbuske och Jan-Olov Anttilla med fina påsar. Mattias visade mig sin talong. Han hade drygt 7 kilo. Rogers påse var länge den tyngsta med dryga 8 kilo. Rånåefiskarna Erling och Kenneth Sannemalm hade också påsar innehållande mer än 7 kilo. Piteås fiskare som vanligt med fina påsar. Men värst av alla i dag blev Tony Enbuske på nästan 9 kilo. Gårdagen hade han och jag en jämn tävling i Luleå där Tony med sina dryga 16 kilo slog mig med runt 4 hekto.

På andra plats kom Roger Eriksson med Jan-Olov Anttilla blev 3;a. Råneåfiskarna Erling och Kenneth blev bland de 10 främst och tog poäng i Pimpelcupen. Mitt resultat räckte till en 14:e plats. Godkänt med tanke på den klena starten.

Istjocklek i Västerbotten är just nu runt 60 centimeter med ett 2 decimers snötäcke. Tänk på det när ni  kommer till Burträsket om 4 veckor
 
För juniorerna i min bil så drog Johnny det längsta strået. Runt 3 och ett halvt kilo för båda.

Damklassens tre pallplatser togs av hemma fiskare. Med Maj-Lis Öhgren som segrare med 5919 gram. En 11:e plats totalt.

Västerbottens stolthet i juniorklassen Josefin Andersson vann sin klass med en vikt av 1958 gram. Grattis Josefin. En fantastisk representant för ungdomarna som vi träffar på alla tävlingar. Jag önskar dig lycka till på Nordiska Mästerskapet som du åker till om 2 veckor. Där kommer även Daniel Bergman att tävla för Sverige. Råneåfiskarna John-Erik Sundqvist och Maj-Elisabeth Sannemalm var hemma för att kurera sig inför Nordiska.  Anja Larsson hade ett bra genrep inför Nordiska med att vinna Lulenappets juniortävling med en vikt av drygt 8 kilo. Anja verkar vara i bra form. Verkar lovande för Sveriges landslag-
Stig Granström

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln