Dags för nordiskt mästerskap i Norge!

Svenska landslagstruppen 2016. Hur går det för årets trupp? Svenska landslagstruppen 2016. Hur går det för årets trupp?

Att få möjligheten att representera sitt land i pimpel är få förunnat. Och alla som någon gång lyckats att ta sig till NM vet att det är en minst sagt trasslig och farofylld väg, som kräver framgångar i DM och SM, innan man till sist står där.

Idag anländer det svenska landslaget till Gjövik och Norge. På förhand har vi givetvis förhoppningar om att göra bra resultat, även om vi har stor respekt för våra motståndare. Att ha hemmaplan i ett nordiskt mästerskap har mer än en gång visat sig vara avgörande. Norge är med andra ord förhandsfavoriter.

För min del är det mitt tredje NM sedan 2011. Och på sätt och vis sluts cirkeln för min del, i och med att det även den gången var omkring Gjövik som tävlingar avgjordes. Den gången avgick jag, Min far Per-Åke och Thomas RM Larsson med den prestigefyllda lagsegern i herrklassen efter en hård kamp med inte minst norrmännen. Vi räknar med minst lika starkt motstånd denna gång från våra norska vänner, och sedan tidigare vet vi ju vad finnarna är kompetenta till.

Varken träningsvattnet eller tävlingsvattnet är offentliggjorda ännu, vilket inte gör saken lättare då man inte har möjligheten att studera kartor, tidigare resultat osv. Men, det är givetvis lika för alla.

Att Mikael och Lotta Engvall (alias Super-Lotta) inte är med i landslagstruppen i år är givetvis en märklig situation. Mikael som agerat som lagkapten och stöd på ett sällan skådat sätt och Lotta som fullständigt dominerat NM under de senaste åren och som flera gånger burit det svenska landslagets resultat på sina axlar. Det gäller alltså för oss andra, som varit med några gånger i dessa sammanhang, att kliva fram och ta vårt ansvar. Och gällande lagkaptenrollen är Jesper Dyberg är mycket kompetent ersättare!

Redan nu vet vi att det kommer bli en kamp av sällan skådat slag därute. NM liknar inte något annat i tävlingsväg då det i första hand är nationstävlingen man kämpar för. Varenda abborre är livsviktig! Och jag är säker på att alla i det svenska laget kommer ge allt som står i vår makt för att ta hem nationsguldet till Sverige.

Så håll alla tummar ni har. Nu kör vi!
Martin Södergårds

Etiketter: nm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln