Inför SM i Skellefteå

I ett år har vandringspriset hängt här hemma på väggen men idag tas det ner. Kampen om vem som får ta hem det under nästa år avgörs imorgon och frågorna och diskussionrna inför SM-tävlingarna i Skellefteå avlöser varandra. Här kommer några tankar från mig, innan jag sätter mig i bilen norrut.

Vad blir segrarvikten? SM resutlaten från 90-talet kan givetvis ge en fingervisning. Träningstävlingen i början av året likaså. 6 kg alltså. Tävlingsledare Urban Olofsson har, vad jag hört på omvägar, aviserat åtminstone 8 kg som en tänkbar segrarpåse.

Pirk, tafs eller myska? Omöjligt att säga vad det nappar bäst på för en utomstående. Tipsen är att ni bör ta med er det ni känner er mest trygga med, plus några spön till. Själv tar jag med mig allt möjligt fördelat på omkring 20-25 spön. Så osäker är jag denna gång..!

Favoriter? Det kommer säkerligen, i viss utsträckning, handla om tillfälligheter gällande vilka som slutligen få ställa sig på pallen i helgen. Någon kan hamna där för att den träffar helt rätt med ställe och/eller material och någon kan rent ut sagt bara ha tur. Men rent generellt kommer norrlandsfiskarna och framförallt hemmafiskarna dominera, något annat skulle förvåna mig. Kanske vi får en förste totaltsegrare i SM-sammanhang från norrbotten? Eller en andra, efter Roger Erikssons guld på tidigt 90-tal i Malung, från Västerbotten?

Efter att själv ha fiskat en del på sjöar i området runt Burträsk under min Umeåtid, tyvärr helt utan resultat förutom en silverpeng i ett DM på en sjö strax söder Skellefteå, lärde jag mig åtminstone att det krävs en hel del erfarenhet av detta fiske för att kunna prestera. Jag nämner inga namn vilka jag själv har som favoriter, men ni vet nog själva vilka ni är!;)

Värt att notera är dessutom att två sentida SM-giganter tillika vänner till mig, Thomas "RM" Larsson och Mikael "Baddarn" Rehnman, inte lyckats kvala individuellt till i år (däremot i lag). Synd tycker jag att inte alla de bästa får finnas på start i Svensk Mästerskap men jag hoppas att Jesper Dybergs och Lars Gullstrands förslag om att man ska SM-kvala genom att ställa upp i DM går igenom som motion vid nästa tävlingsmöte. På så sätt fortsätter man även att värna om DM fortlevnad, som lyfts fram som ett starkt argument mot öppna SM.
 
Laget? På söndag avgörs klubblags-SM och det är sista gången tävlingen körs med fyramannalag. Inte många klubbar har under senare år kunnat formera starka fyramannatrupper så därför har jag större tro på att även något av våra Svegslag, som är starka, skall kunna prestera här. Även fjolårssegrarna CFC Sundsvall, Ovansiljan och Nora gyttrop håller jag som starka i sammanhanget, liksom hemmadistriktets lag. Kan man tro på uppemot 15 kg i vinnarvikt?

SÅ. Sammanfattningsvis. Två dagar, två kamper, två chanser. Vem tar chansen? På söndag eftermiddag vet vi!

Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln