Allmänna funderingar

Isarna smälter i en rasande fart och runt Falun finns knappt några isar kvar som går att gå på. Linghed försöker gripa det sista strået och hoppas på att kunna köra sitt KM på söndag. Det kan bli min sista tävling på hemmaplan. Eller så är den redan avklarad.

Hur som helst så är vår tanke att ta oss upp till Strömsund i början av påsken. Kör där 3 dagar för att sedan åka ner till den troliga säsongsavslutningen i Gällö. OS på Storhamra verkar vara osäkert även om det inte är något bestämt.

Vikinganappet som är på påskdagen börjar om på nytt iåt. Micke Rehnman snodde ju vandringspriset framför näsan på mig och Martin med sin totalseger ifjol. Så iår kommer vi att börja tävla om ett nytt vandringspris. Vilket kan bli intressant, men det lär inte börja hetta till riktigt än på några år då jag gissar på att det är 100p vi ska upp till den här gången också. En seger ger 35p, andraplats 30p, tredjeplats 25p, fjärdeplats 20p och sedan 1p fallande neråt per placering. Så efter lite snabb huvudräkning kan vi konstatera att 3 raka segrar(alt 1,1 och 2) krävs för att plocka hem det snabbast möjligt.
Jag skulle gissa att vi är 4-5 år bort innan någon ens har chansen att ta hem den.
Men samtidigt är det en fin chans för alla att nu vara med på racet och plocka poäng.
Hur som helst så står det än ärofylld skalp på spel varje år!

Men nu ska vi inte vara för snabba här, det är ju faktiskt en riktigt fin tävlingshelg i Norsjötrakten innan dess. Norrdonsnappet som även ingår i PSC arrangeras på söndag. Med utgång ifrån Rännudden, så för dem som vart med på SM och hittat bra ställen långt ner mot byänden kan skarva på med 4-5km i gångsträcka.

Det blir roligt att se om någon norrlänning kan blanda sig i toppstriden i årets PSC.

På lördag är det Tävling på Järvträsk, en rolig sjö med både mycket mört och abborre. Även om det oftast är mörtpåsarna som brukar väga tyngst där.

Jag tror att det var år 2008 som Roger Eriksson fick sitta ostört i 3 timmar och hissa up makalösa 19kg mört. Men de senaste åren så har man legat väldigt bra till med 7-8kg.

I övrigt så har tankarna legat kvar lite på den gågna SM-helgen. Där lagtävlingen är lagd till handlingarna. Den var helt enkelt en katastrof ifrån vår sida. Men vi hade fel målvikt och helt fel taktik. Det gick inte att ta medalj för oss med den plan vi lagt upp helt enkelt.

Lördagens tävling ligger kvar som en lite bitter eftersmak för min del, där känner jag att jag borde ha kunna gjort det bättre. Jag kollade tyvärr lite för mycket på andra som fick fisk till en början istället för att gå på och leta helt själv. Vilket jag såhär i efterhand skulle ha gjort. Samtidigt så verkade fisket vara lite udda där det verkade vara en fördel att vara flera istället för att smyga iväg själv. Fisken verkade triggas igång ju fler det blev, men det dog även av fortare. Svåra avvägningar som ska göras på fyra timmar. Förhoppningsvis lär man sig något av det också, men det är inte riktigt som man är van vid här nere hos oss.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln