Duellernas duell avgör årets PSC!?

Andreas N Möller, tv, leder cupen men utmanas av fjolårssegraren Jonas Gustafsson, th. Andreas N Möller, tv, leder cupen men utmanas av fjolårssegraren Jonas Gustafsson, th.

Efter att Ovansiljan tvingats ställa in OS pimpeln på Hamrasjön återstår endast två deltävlingar i årets PSC. Piteånappet och Vikinganappet. Och mycket talar i dagsläget för att cupen kommer att avgöras på söndag, då Vikinganappet går av stapeln på Revsundssjön.

Inför dt 11 ledde regerande mästaren Jonas ”Mr 100%” Gustafsson cupen med en relativt betryggande marginal. Men totaltvåan, Knallens ess Andreas N Möller, ville annat. Han beslutade sig nämligen för att sätta sig ensam i bilen och åka de knappa 130 milen enkel väg från Gbg till Norsjön för att om möjligt knipa några ytterligare cuppoäng på Norrlands största tävling Norrdonsnappet. Och han gjorde det sannerligen inte förgäves, eller vad sägs om följande: Möller tog tiondeplatsen, d.v.s. sista poängplats i PSC, med 20 gram(!!) till godo. I sista hålet lyfte han dessutom, enligt rapporter, en 2-3 hektos abborre (1 av två bonusar han fick under dagen) precis innan slutskottet smäll. Inte undra på att det var en jublande glad Möller (kanske den gladaste pimplaren någonsin som blivit 10:a) som inkasserade 174 sköna PSC-poäng och därmed tog över totalledningen i pimpelsverige mest prestigefyllda cup.

Men är verkligen årets pimpelallsvenska avgjord nu?
Knappast. Mr 100% lär överväga starkt att ta bilen från Borlänge till Gällö inför en sista rafflande batalj.  Och eftersom att halva pimpelsverige kommer befinna sig i Jämtland under påsken lär deltagarantalet uppgå till nya rekordnivåer. Många poäng att tampas om på nytt alltså!

Så. Håll tummarna för att isen håller i Gällö trots spöregn idag och att både Möller och Gustafsson står där på startlinjen. Då kan vi få bevittna en av häftigaste dueller som utspelats på våra isar på senare år!

/Martin

Etiketter: pimpelsport cup

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln