Gustafsson tar hem Pimpelsport Cup

Det är väl ingen direkt nyhet att Jonas Gustafsson avgjorde Pimpelsport Cup förra helgen.
Men nu är slutställningen sammanställd.

Lotta Engvall vinner damcupen och Josefin Andersson vinner Juniorcupen.

Stort grattis till alla tre!

I dam och juniorcupen så var ju segrarna redan i princip klara inför den sista deltävlingen. Josefin som har varit topp 2 på alla 3 deltävlingar i Norrland och dessutom tog 2 SM-guld på hemmaplan i Burträsk (lägg därtill ett x antal till segrar iår) har gjort en jättefin säsong! Hon har även bevisat att damjuniorer kan mäta sig med grabbarna.

Lotta som iår för en gångs skull blev utan SM-medalj iår, slog till med en kanontävling på Falumästerskapet där hon hade en topp 4 vikt.
Den lade grunden till segern i cupen.

Ser man till den öppna klassen (där även damer och juniorer ingår). Så var den långt ifrån avgjord inför den sista deltävlingen. På förhand pratades det om ledaren Andreas N Möller och Jonas Gustafsson. Tog Möller poäng så var det klart. De avslutade tävlingen 50-100m ifrån varandra. Efter invägning så blev det än mer spännande. Gustafsson hade dryga 8.3kg och Möller 7.8kg.

Efter mycket räknande innan prisutdelningen så förstod vi alla att det skulle bli på det berömda håret. Men när damveteranen Lena Stridh klämde sig in precis före Möller på 8,1kg så stod det klart att Gustafsson tog sin tredje inteckning i vandringspriset. Vandringspriset lever dock fortfarande. Vi har inte satt upp något om när man tar hem det för gott. Så det kommer alltså att tävlas om det även nästa år.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln